Wil je afvallen? Als diëtiste streef ik er naar jou te helpen een gezond gewicht te bereiken. Er zijn veel voordelen verbonden aan het samenwerken met een diëtist.

Een diëtist kan de noden van jouw lichaam bepalen

Elk lichaam is anders. Zoals uitgelegd wordt in het artikel De cijfers liegen niet: we zijn te zwaar, blijkt dat het lichaamsgewicht door een aantal factoren bepaald wordt. Zo kan er sprake zijn van een hoge vetmassa, maar kan er ook overtollig vocht in het lichaam aanwezig zijn. Dankzij de BIVA-meting kan ik heel gericht jouw lichaamssamenstelling meten. Zo komen we te weten waaruit je lichaam bestaat en hoe het gesteld is met je verbrandingsmotor.  Met deze factoren hou ik rekening om gericht advies te kunnen geven.

Wat je lichaam nodig heeft om op een gezonde manier te functioneren en gewicht te verliezen is afhankelijk van je lichaamssamenstelling, maar ook je leeftijd, je geslacht, hoe actief je bent, je dieetverleden,… Bovendien kan de diëtist rekening houden met eventuele medicatie die je neemt, aandoeningen of allergieën die je hebt, … Dat is dé reden dat dieetadvies steeds op maat gegeven wordt. Een diëtist kan de noden van je lichaam vertalen naar voedingsadvies dat werkt, haalbaar én gezond is.

Een diëtist geeft juiste informatie over voeding

Over voeding worden de gekste dingen verteld. Om de zoveel tijd verschijnt er een sensationele krantenkop waarin een voedingsmiddel of bepaald dieet de hemel wordt in geprezen of met de grond gelijk wordt gemaakt. De ene keer is suiker de boosdoener, de andere keer vet, dan weer zijn alle dierlijke producten dé oorzaak van jouw overgewicht, … Het effect van voeding is complex, maar meestal niet zo heel spectaculair. De media pikt echter graag kleine details uit wetenschappelijk onderzoek (vaak zonder de juiste conclusies te trekken) om met spectaculaire artikels te kunnen uitpakken.

Bovendien is de titel van diëtist beschermd, maar mag eender wie een dieetboek uitbrengen, zichzelf voedingsconsulent noemen of producten verkopen waarmee vooral jouw portemonnee lichter wordt. Een erkend diëtist is aangesloten bij het RIZIV, oefent evidence-based dietetics uit en geeft bij het bieden van voedingsadvies niet de eigen kassa, maar wel jouw gezondheid de hoogste prioriteit.

Wees als consument kritisch wanneer iemand je belooft dat hij of zij je kan helpen afvallen. Is deze persoon erkend als diëtist? Zoek het op via de FOD Volksgezondheid. Biedt deze persoon je bovendien de mogelijkheid om een centje bij te verdienen door zijn of haar producten ook te gaan verkopen? Wees dan extra waakzaam.

Een diëtist kan zorgen voor inspiratie

Vaak weten mensen in grote lijnen best wel WAT ze moeten doen om te kilo’s kwijt te spelen. Alleen missen ze meestal inspiratie HOE ze dit kunnen doen. Het leven van alle dag is druk-druk-druk. Je hebt na een lange werkdag weinig zin om je nog te verdiepen in de vertaalslag naar de praktijk… Een diëtist is gewapend met een heleboel ideeën, tips en tricks. Zo wordt het voor jou gemakkelijk om de adviezen in te passen in jouw dagelijks leven.

Een diëtist biedt mentale ondersteuning

Behalve expert op het gebied van voeding, is een diëtist ook een buddy. Op je voeding letten kan een eenzaam proces zijn en je omgeving is niet altijd even behulpzaam. Tijdens de consultaties is er altijd een luisterend oor, een stok achter de deur, een cheerleader, … Een diëtist kan vele rollen aannemen, zodat jij je gesteund voelt in jouw veranderingsproces naar een slanker en gezonder leven.

veel succes - Afvallen met behulp van een diëtist