Dit is een heel eenvoudige soep, maar de mosterd maakt hem toch nét dat tikkeltje specialer.

Voor 6 à 8 porties soep:bloemkoolsoep

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool (of de overschot bloemkool van de bloemkoolstoemp – ongeveer 600 à 800 g)
  • 2 sjalotjes
  • 1 el olijfolie
  • 1,5 l (vetarme) bouillon
  • 2 el (graan)mosterd
  • peper & zout

Bereidingswijze:

  • Snij de bloemkool in roosjes en de sjalotjes in grove stukken
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de sjalotjes glazig
  • Voeg de bloemkool en bouillon toe en breng aan de kook. Laat vervolgens 10 minuutjes zachtjes koken
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg er de mosterd aan toe. Voeg eventueel nog wat extra water toe indien de soep te dik is
  • Kruid naar smaak met zout en peper
Tip!

De soep die over is, kan je invriezen of als tussendoortje eten.

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.