Ja hoor, je leest het goed. In deze cake zitten groenten verwerkt. Benieuwd hoe dat smaakt? Gewoon eens proberen!

Voor 8 – 10 portieschocoladecake met courgette en bietjes

Ingrediënten:

  • 300 gram gekookte rode bietjes, geraspt
  • 100 gram courgette, geraspt
  • 100 gram cacaopoeder
  • 60 gram bloem
  • 75 gram suiker of Tagatesse
  • 1 tl bicarbonaat of bakpoeder
  • 1/4 tl zeezout
  • 3 el melk
  • 2 el margarine
  • 4 eieren
  • 1 el vanille extract

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng alle droge ingrediënten
  • Kluts in een andere kom de natte ingrediënten door elkaar, behalve de bietjes en courgette
  • Voeg droge en natte mengsels samen en roer goed door elkaar tot je een gladde massa bekomt
  • Voeg dan de courgette en bietjes toe en roer nogmaals goed door elkaar
  • Het beslag moet er uit zien als een dik regulier cakebeslag. Het moet van de lepel aflopen. Als het te droog is kun je nog wat extra melk toevoegen
  • Stort het beslag in een rechthoekige ovenschaal van 20 x 30 cm met bakpapier en zet in de oven
  • Bak de cake in 55 – 60 minuten gaar. Een tandenstoker moet er schoon uitkomen en de cake moet terugveren in het midden. Zo weet je dat hij gaar is
  • Als de cake nog niet helemaal gaar is, zet hem dan steeds 10 minuten extra in de oven. Bedek eventueel met een stukje aluminiumfolie
  • Laat de cake geheel afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt
Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.