Een heerlijk herfstsoepje. Super simpel, maar zo ongelooflijk lekker!

Voor 4 à 6 porties soep:geroosterde pompoensoep

Ingrediënten:

  • 1 hokkaidopompoen of butternutpompoen (of de overschot van de ovenschotel)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • een snuifje chilipoeder
  • 1,5 l groentebouillon
  • peper & zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de pompoen in stukjes en verwijder de pitjes
  • Meng de stukken pompoen met de olijfolie, het kerriepoeder en het chilipoeder
  • Rooster gedurende 20 minuten in de oven
  • Breng de bouillon aan de kook, voeg de pompoen toe en laat pruttelen gedurende 5 minuten op middelhoog vuur
  • Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat extra water toe indien de soep te dik is
  • Kruid naar smaak met zout en peper
Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.