Een gemakkelijk, maar heerlijk aperitiefhapje. Je kan het gerust op voorhand maken en pas in de oven zetten als je gasten arriveren.

Voor ongeveer 20 stuksGevulde champignons uit de oven

Ingrediënten:

  • 1 bakje champignons van 500 g
  • 100 gr zachte roomkaas/magere kaas/geitenkaas
  • een handvol peterselie, gehakt
  • een handvol bieslook, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • peper & zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier en verwijder het steeltje
  • Breng de kaas op smaak met peterselie, bieslook, knoflook en wat peper en zout
  • Vul de champignons met een theelepeltje met het kaasmengsel
  • Plaats de champignons in een ingevette ovenschaal  en bak ze voor ongeveer 15 – 20 minuten in de oven
Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.