Wil je ergens op knabbelen? Probeer deze groentechips dan eens!

Ingrediënten:groentechips

  • 1 pastinaak
  • 1 rode biet
  • 1 zoete aardappel
  • 1 wortel
  • zout & peper
  • olijfolie
  • kruiden naar keuze (bijvoorbeeld paprika, cayenne)

Bereidingswijze:

  • Verwarm je oven voor op 180 °C.
  • Schil de groenten en maak er daarna dunne plakjes van. Je kunt hier het beste een mandoline of kaasschaaf voor gebruiken
  • Verdeel de plakjes groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de plakjes met een beetje olijfolie. Strooi hierna zout, peper en naar smaak paprika- en/of cayennepoeder over de plakjes
  • Zet de bakplaat 10 tot 20 minuten in de oven. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes. Kijk regelmatig of de plakjes al bruin zijn geworden. Als de plakjes gekrompen zijn en een goudbruin randje hebben gekregen, zijn ze klaar. Laat ze op de bakplaat afkoelen zodat ze lekker knapperig kunnen worden
Tip!

Opgelet met de mandoline! Dit is een apparaat waarmee menige vinger is gesneuveld.

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.