Deze omelet kan je afhankelijk van het seizoen en je recepten van die week met restjes van andere groenten maken. Lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld: paprika met ui, broccoli met (gerookte) zalm, asperges met Parmezaanse kaas, …

Voor 2 porties:groenteomelet

Ingrediënten:

  • 150 g diepvriesspinazie
  • 125g champignons
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • peper, zout en tijm
  • 4 eieren

Bereidingswijze:

  • Ontdooi de spinazie even in de microgolf
  • Snij intussen de champignons in plakjes en snipper de ui. Bak de champignons en ui in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en tijm. Voeg daarna de ontdooide spinazie toe en verwarm alles samen goed door
  • Bak in een aparte pan een omelet van 4 eieren, leg de groenten op één helft van de omelet en plooi dubbel
  • Serveer met wat (geroosterd) brood
Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.