Individuele consultaties

I've got your back!

Professionele begeleiding

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is een diëtist om hulp te vragen. Ik zorg voor professionele begeleiding bij:

VINKJE - Individuele consultaties Overgewicht: afvallen, proteïnedieet, verdere gewichtstoename voorkomen, ...

VINKJE - Individuele consultaties Ondergewicht: bijkomen, voedingstoestand verbeteren, voorkomen van afname van spierweefsel, ...

VINKJE - Individuele consultaties Diabetes of metabool syndroom: streven naar een een stabiele bloedsuikerspiegel en het vermijden of beperken van complicaties

VINKJE - Individuele consultaties Spijsverteringsproblemen: maagzuur, prikkelbare darmsyndroom, ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa, overige problemen met de stoelgang, ...

VINKJE - Individuele consultaties Allergieën en voedselintoleranties: koemelkeiwit-allergie, coeliakie, lactose-intolerantie, ...

VINKJE - Individuele consultaties Nierproblemen: beperking van de verdere achteruitgang van de nierfunctie

VINKJE - Individuele consultaties Zwangerschap en borstvoeding: aangepast voedingsadvies wanneer je baby mee-eet

VINKJE - Individuele consultaties Vegetarisme of veganisme: een volwaardige voeding zonder dierlijke producten

VINKJE - Individuele consultaties Sport: voedingsadviezen om sportieve prestaties te ondersteunen en verbeteren

VINKJE - Individuele consultaties En alle andere omstandigheden die om een aangepast dieet vragen

Werkwijze

Hoe verlopen de consultaties?

 • 1

  Kennismakingsgesprek

  We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek, zodat ik jou en je doelstellingen kan leren kennen. Dit eerste gesprek is nogal uitgebreid en duurt daarom 1 uur. Ik wil je immers zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Ik voer ook voor de eerste keer de BIVA-meting uit, om jouw lichaamssamenstelling te kunnen bepalen. Aan het einde van het gesprek heb je één of meerdere concrete acties op zak om alvast te beginnen.

 • 2

  Plan van aanpak

  Tijdens de tweede consultatie licht ik toe welk plan van aanpak ik voor je in gedachten heb. We gaan samen op zoek naar de beste manier om dit plan in de praktijk om te zetten.  De tweede consultatie duurt opnieuw 1 uur.

 • 3

  Opvolgconsultaties

  Vanaf dan kom je regelmatig terug op consultatie, zodat we je vooruitgang van dichtbij kunnen opvolgen. Afhankelijk van je noden kom je een half uur of een uur. Regelmatig meten we opnieuw je lichaamssamenstelling. Zo zien we meteen of de gekozen aanpak werkt!

Sounds awesome!Ik maak een afspraak!

Meten is weten

Ik beschik over een toestel waarmee ik heel nauwkeurig jouw lichaamssamenstelling kan bepalen (BIVA-meting). Via 2 electroden op zowel je hand als je voet, wordt een niet-voelbare stroom door je lichaam gestuurd. De manier waarop je lichaam weerstand biedt aan deze stroom, vertelt iets over je spiermassa, je hydratatietoestand en de mate waarin je lichaam goed gevoed is. Aan de hand van deze metingen kan ook je vetmassa en je basisverbruik (= je metabolisme in rust) berekend worden.

Dit heeft als groot voordeel dat ik enerzijds veel gerichter advies kan geven, anderzijds kunnen we samen jouw evolutie mooi opvolgen. Het getal op de weegschaal alléén zegt namelijk helemaal niets zonder deze metingen. Als je het gekregen advies goed opvolgt, zal je de cijfers van de BIVA-meting hoe dan ook zien verbeteren. Dit werkt erg motiverend!

 

Lees meer over de BIVA-meting

de biva metingDe BIVA-meting - Krijg inzicht in jouw lichaamssamenstelling

Dankzij de Akern BIA 101 kan ik in mijn praktijk heel nauwkeurig de samenstelling van jouw lichaam meten. Dit heeft een grote toegevoegde waarde voor mijn begeleiding en jouw motivatie.

Waarom inzicht krijgen in jouw lichaam?

Je gewicht en je BMI geven een indicatie van een eventueel gezond gewicht of overgewicht, maar zeggen niets over je lichaamssamenstelling. Iemand kan een hoog gewicht hebben, maar zeer veel spiermassa hebben en daardoor juist heel gezond zijn.

Omgedraaid kan iemand met een BMI binnen de ideale grenzen een heel slechte lichaamssamenstelling hebben, met een hoog vetpercentage en een lage spiermassa. Of iemand kan op het eerste oog een gezond gewicht hebben, maar zeer weinig drinken of laxeermiddelen gebruiken en daardoor uitgedroogd zijn.

Lichaamssamenstelling
Je lichaamssamenstelling
biagram nutrigram
Je hydratatie- en voedingstoestand

Bij de start van een voedingsprogramma is het dus belangrijk niet enkel te kijken naar het gewicht, maar ook naar de lichaamssamenstelling. Inzicht in je lichaam zal helpen om te kunnen inschatten:

 • wat voor programma je best volgt
 • en welke resultaten we kunnen verwachten.

Iemand met een hoge BMI, maar ook een grote hoeveelheid spieren, zal een hogere basisverbranding hebben en dus gemakkelijker gewicht verliezen, dan iemand met dezelfde BMI en een lage spiermassa. Een persoon die na een behandeling tegen kanker een gezond gewicht lijkt te hebben, kan door de ziekte zeer veel spiermassa verloren zijn en dus een zeer lage verbranding hebben.

Het meten van de lichaamssamenstelling is ook een zeer nuttige manier om tijdens de behandeling de evolutie op te volgen. Wanneer je bijvoorbeeld gewicht wil verliezen, is het belangrijk dat je spiermassa op zijn minst gelijk blijft. Als we zien dat je spiermassa afneemt, is dit een duidelijk signaal dat het programma moet bijgestuurd worden.

Benieuwd naar jouw lichaamssamenstelling?

Maak meteen een afspraak voor een analyse en kort advies
voor slechts €30.

Je krijgt:

 • inzicht in jouw lichaam
  • wat is je vetpercentage?
  • heb je een goede basisverbranding?
  • ben je goed gehydrateerd?
  • zijn je lichaamscellen goed gevoed?
 • kort advies
  • waar moet je op letten qua voeding?
  • wat kan je doen om je lichaamssamenstelling te verbeteren?

Maak zelf je afspraak: klik op onderstaande knop, meld je aan en kies voor "Lichaamsanalyse met kort advies"

Maak meteen een afspraakin mijn online agenda

Tarieven

Ik bied verschillende mogelijkheden om je zo optimaal mogelijk te begeleiden. We kunnen in de meeste gevallen best werken volgens een afgesproken traject, maar losse consultaties zijn ook mogelijk.

Losse consultaties

Heb je geen duidelijk doel voor ogen of heb je slechts enkele gerichte vragen?

De tarieven voor losse consultaties zijn de volgende:


Trajecten

De trajecten hebben meerdere voordelen:

 • Wij weten beiden op voorhand hoeveel tijd we ter beschikking zullen hebben.
 • Ik kan alles wat ik jou wil meegeven zodanig inplannen, dat je tegen het einde van het traject expert bent van je eigen lichaam en gezondheid.
 • Jij, op jouw beurt, gaat een duidelijk engagement aan waarmee je tegen jezelf zegt "JA! Ik ga ervoor".
 • En je krijgt een boel extra's.

Kortom, de kans op slagen wordt gewoon veel groter. Je loopt niet het risico dat je goede voornemens verwateren als je het even wat moeilijker krijgt of je leven wat drukker wordt.

De tarieven van de trajecten zijn de volgende:

Wat de trajecten juist inhouden en welk traject het beste bij jou past, wordt besproken tijdens de eerste consultatie.

Je hoeft pas bij de tweede consultatie te beslissen of je in een traject stapt.

Wil je vrijblijvend kennis maken?

Als je toch nog een beetje twijfelt of wij wel een match zijn, kan je altijd mee komen wandelen.

Je kan dan al je vragen stellen of twijfels uiten, om je ervan te verzekeren dat je bij mij aan het juiste adres bent!

individuele consultaties in zonhoven - Individuele consultaties

De consultaties worden steeds ter plaatse cash of via je banking app (op je gsm) afgerekend.

Wanneer je niet aanwezig kan zijn op je afspraak, kan je deze tot 48 uur op voorhand kosteloos annuleren. Verwittig je niet of te laat, wordt de afspraak alsnog aangerekend.

In veel gevallen zorgt je mutualiteit voor een tegemoetkoming. Vraag ernaar bij je consultatie!

Voor mensen met diabetes, die in het voortraject of zorgtraject zitten, zijn er aangepaste tarieven.