Informatie voor hulpverleners

Als hulpverlener bent u zich bewust van het belang van gezonde voeding. U raadt uw patiënten dan ook een gezonde voeding aan of eventueel een specifiek dieet, aangepast aan het ziektebeeld. Wat als algemeen voedingsadvies of het louter noemen van een bepaald dieet echter niet volstaat voor uw patiënt om dit naar de praktijk om te kunnen zetten?

Doorverwijzing naar een diëtiste

Vanaf 1/10/2017 kan u uw patiënten doorverwijzen voor dieetadvies naar mijn praktijk “Jessified Health”. Ik heb een praktijk in in Zonhoven, maar verzorg ook huisbezoeken in Hasselt, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Genk.

Ik ben een erkende diëtiste en zorg voor persoonlijk advies en een doorgedreven begeleiding op het gebied van voeding bij:

  • Over- of ondergewicht
  • Diabetes of metabool syndroom
  • Spijsverteringsproblemen
  • Allergieën en voedselintoleranties
  • Nierproblemen
  • Zwangerschap en borstvoeding
  • Vegetarisme of veganisme
  • Sport
  • Of andere omstandigheden die om een aangepast dieet vragen

Ik studeer tevens aan de UCLL, waar ik het postgraduaat diabetes educator volg.

Wanneer u patiënten doorverwijst, is het wenselijk de reden van doorverwijzing te vermelden en aan te geven met welke eventuele (neven)pathologie(ën) ik rekening dien te houden. Vermeld, indien van toepassing, eveneens de relevante parameters en referentiewaarden van een recente bloedanalyse.

Op basis van een uitgebreide voedingsanamnese en het benodigde dieet zal ik voor uw patiënt een persoonlijk plan opstellen en de patiënt hierbij intensief begeleiden. Uiteraard houd ik u op de hoogte van mijn bevindingen en van de vorderingen van uw patiënt.