Kinderen

Raad op kindermaat

Een kind is geen kleine volwassene

Worstelt je kind met overgewicht, dan hebben wij een specifieke methode om hiermee aan de slag te gaan. Bij kinderen gaan we namelijk niet gewoon op dezelfde manier te werk als bij volwassenen.

Heeft je kind overgewicht, is het soms niet nodig om af te vallen, maar is het voldoende dat het gewicht stabiel blijft, als het kind nog zal groeien. De hulp van een diëtiste is dan zinvol om te kijken hoe deze stabilisatie kan bereikt worden. Maar ook als gewichtsverlies wel nodig of gewenst is, is een aparte aanpak nodig.

Onze diëtiste, Loran, is dankzij de hip&healthy-methode de aangewezen persoon om je kind én jullie als gezin te helpen.

Er wordt op een positieve en creatieve manier gewerkt, samen met je kind, om het inzicht te geven in een gezonde levensstijl. Zo leert je kind zelf keuzes te maken (met steun van de ouders) zodat het later zelfstandig deze levensstijl kan behouden.

Boek nu je intake-gesprek

pancake 767567 1920 300x225 - KinderenAls je kind overgewicht en/of ongezonde voedingsgewoontes heeft, kan het moeilijk zijn om te weten wat je nu best wel of niet doet. Wat mag je zoon of dochter nog eten? Moet hij of zij afvallen? Is het nodig van alle koekjes uit het huis te bannen?

Kom je er zelf niet meer uit?

Boek dan gerust een afspraak, zodat we jou hierin kunnen ondersteunen!

Boek een intake-gesprekvoor jouw kind

Belangrijk: om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, breng je naar het gesprek een eet- en drinkdagboekje mee van minstens 2 weekdagen en 2 weekenddagen.

Wat vraag jij je af?

Met wie ga ik samen werken?

67804379 443119932943355 8000535224947572736 o 150x150 - KinderenLoran Vangenechten was altijd al graag bezig met kinderen. Sinds 2011 begeleidt ze kinderen en jongeren tijdens de kampen van Sporta.

Om deze passie te combineren met haar werk als diëtiste, specialiseerde zij zich in de voeding van kinderen en hoe deze op een speelse manier samen met het gezin kan aangepakt worden.

Ze begeleidt jullie op een zachte en speelse manier, zodat de kinderen nooit het gevoel krijgen dat ze op het matje geroepen worden.

 

Mag ik als ouder aanwezig zijn bij de sessies?

Ja! Het kind wordt wel betrokken, maar jullie gaan samen, als gezin, aan de slag. Daarom is het nodig dat ook de ouders aanwezig zijn bij de consultaties.

 

Waar vinden de sessies plaats?

De consultaties gaan (net zoals de gewone individuele sessies) door in onze praktijk: Burkweg 27 in Zonhoven.

 

Waar kan ik meer info vinden over de methode die gebruikt wordt?

Loran volgde de opleiding tot “hip&healthy” consulent, een methode die zijn effect al reeds geruime tijd bewezen heeft:

http://www.hipandhealthy.net/

 

Wat voor voedingsschema zal mijn kind moeten volgen?

Een schema is van ondergeschikt belang. Er wordt initieel vooral gewerkt rond het overbrengen van kennis. Daarna leren we het kind dit zelf toepassen in de eigen situatie. Het vergroten van inzichten draagt bij tot de mogelijkheden om zelfstandig te kunnen bepalen wat goed is voor hem/haar. Je kind leert verstandige keuzes maken, maar ook vaardigheden zoals omgaan met verveling, opkomen voor zichzelf, …

 

 

Mijn vraag staat er niet tussen...?

Stuur ons een mailtje!

 

Consultaties enkel op afspraak

Raadpleeg de online agenda om een afspraak te maken.

Contact

Tel. nr.:
0475/377.841

E-mail:
info@jessifiedhealth.be

Praktijkadres:
Burkweg 27, 3520 Zonhoven

Copyright

Jessified Health is eigendom van Jessica Berden - BE0725602164

Privacyverklaring