Ben je de boterhammen bij de lunch beu ? Probeer deze wraps eens. Wil je ze extra gezond maken? Kies voor volkoren wraps. Tegenwoordig zijn er zelfs wraps verkrijgbaar waarin groenten (zoals wortel) in het deeg verwerkt werden!

Ingrediënten:

  • lunchwraps2 (volkoren) wraps per persoon
  • per wrap
    • 1 opgehoopte el Philadelphia light, smaakje naar keuze
    • 2 sneden kippenwit
    • 1 handje veldsla
    • Een toefje tuinkers
    • Een stukje komkommer, geraspt of fijn gesneden
    • 5 groene olijven, fijn gesneden

Bereidingswijze:

  • Bestrijk elke wrap met een eetlepel Philadelphia en beleg met 2 sneden kippenwit
  • Beleg de wraps vervolgens met veldsla, tuinkers, komkommer en olijven en rol ze dicht
Tip!

Neem je deze lunch mee naar het werk? Maak de wraps een dagje op voorhand klaar en rol ze dan in een stukje zilverpapier of steek ze in je brooddoos vast met een satéprikker.

Heb je nog ongebruikte wraps over? Bewaar ze in de diepvries. Je kunt ze op een ander moment gebruiken door ze 30 seconden in de microgolf te ontdooien en dan meteen te verwerken.

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.