Een verrassende manier om meer groenten te eten, ideaal als broodbeleg.

Voor 4 à 6 porties:marokkaanse wortelspread

Ingrediënten:

  • 4 wortelen (ongeveer 600 g)
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 el olijfolie
  • een handvol rozijnen
  • 1/4 bouillonblokje
  • 2 el citroensap
  • 1 el honing
  • 100 g platte kaas of (Griekse) yoghurt
  • optioneel: fijngehakte koriander

Bereidingswijze:

  • Schil de wortelen en snij ze in dunne plakjes
  • Bak de komijnzaadjes gedurende 1 minuut in de olijfolie en voeg er dan de wortelen, rozijnen en het kwartje bouillonblokje aan toe. Voeg wat water toe zodat de wortelen net onder staan en laat 20 minuten afgedekt pruttelen op een laag vuurtje. Haal eventueel de laatste minuten het deksel van de pan zodat het water kan verdampen
  • Mix de wortelen in een keukenrobot samen met citroensap, honing en platte kaas tot je een smeuïge spread bekomt
  • Indien je dit graag lust, kan je er optioneel nog wat fijngehakte koriander aan toevoegen
  • Gebruik de spread als broodbeleg
Tip!

Je kunt het recept gebruiken als broodbeleg, maar ook als dip. Serveer het dan bijvoorbeeld met wat stukjes platbrood als aperitiefhapje.

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.