Online begeleiding

Gewoon, consultaties bij jou in de huiskamer

Waarom online begeleiding?

bw online dietiste - Online begeleidingToen ik (Jessica) startte met mijn praktijk in Zonhoven, wist ik al meteen dat ik het anders wilde aanpakken dan je normaal gezien verwacht van een diëtiste. Vanuit mijn eigen ervaringen met mijn gewicht en relatie tot eten, wist ik dat het geven van puur voedingsadvies zelden voldoende is.

Als mensen starten bij mij, zeggen ze vaak dat ze een “stok achter de deur nodig hebben”. Ik wil niet die stok zijn. Ik wil niet dat het befaamde weegmoment dé reden is dat je naar mij komt. Ik wil je genoeg handvaten meegeven zodat datgene wat jij belangrijk vindt, jouw stok achter de deur wordt. Ik wil je leren hoe je zelf bewuste keuzes kan maken, zodat je weer vat krijgt op je eetgedrag.

Steeds vaker begeleid ik mensen die last hebben van emo-eten en eetbuien. Mijn extra bijscholingen in de mental coaching en vooral contextuele gedragstherapie maken dat ik een laagje dieper kan gaan dan het overlopen van je eetschema. Onder je eetgedrag zitten namelijk een heleboel mechanismen, patronen, overtuigingen en barrières die dit gedrag in stand houden. Wanneer je deze factoren negeert, kan je nooit tot een blijvende gedragsverandering komen. Je hebt niet het zoveelste dieet nodig, je hebt inzicht nodig.

We achterhalen tijdens de consultaties dus de functie van je eetgedrag en het bezig zijn met je gewicht. Pas als we weten waarom je doet, wat je doet, krijg je keuzevrijheid om andere dingen te gaan doen. Ik leer je anders omgaan met de gedachten en gevoelens die tot nu toe dicteerden wat je deed. En het weegmoment? Dat is vaak van zo’n ondergeschikt belang, dat ik dat bij veel cliënten zelfs helemaal nooit meer doe.

Omdat veel mensen best ver rijden om op consultatie te komen en ik niet enkel mensen wil helpen die dichtbij genoeg wonen om dat te doen, bied ik nu ook de mogelijkheid tot online begeleiding. Dezelfde, diepgaande, consultaties als in Zonhoven, maar dan gewoon in je eigen huiskamer.

Nee, ik hoef je niet te wegen. Dat doe jij waarschijnlijk zelf al vaak genoeg.

Ik boek een kennismakingsgesprek

Ik wil online begeleid worden!

Momenteel neemt Jessica geen nieuwe cliënten aan. Je kan wel je gegevens achterlaten om toegevoegd te worden aan de wachtlijst.

Werkwijze

Op voorhand

organizer 791939 1920 300x200 - Online begeleiding

Jij maakt een eerste afspraak in mijn online agenda (en voor een vlotte opvolging best ook al een tweede, ongeveer een weekje later)

Ik stuur je per mail een Zoom-link en een betalingsverzoek, zodat jij het programma Zoom kan installeren en de betaling kan regelen

Op het afgesproken tijdstip klik je op de Zoom-link in je mailbox en zien we elkaar in de online consultatieruimte

Intake-gesprek

handshake 3382503 1920 300x178 - Online begeleidingTijdens het intake-gesprek leren we elkaar kennen. Jij bent vooral aan het woord. Ik luister en stel vragen, zoals:

- Wat wil je juist bereiken en waarom is dit belangrijk voor jou?
- Wat heb je in het verleden al allemaal geprobeerd?
- Hoe is je huidig gewicht/eetgedrag tot stand gekomen?
- Hoe zie je jezelf als je "er bent" (waar dan ook)?
- Wat is voor jou de moeite waard in het leven en hoe verhoudt je gewicht/relatie met voeding zich hiertoe?
- ...?

Aan het einde van het gesprek kan jij me ook enkele vragen stellen, zodat je mij en mijn aanpak kan leren kennen. Zo kan je beslissen of deze online begeleiding iets voor jou is en of we samen verder gaan.

Als je graag verder door mij begeleid wordt, geef ik je (afhankelijk van je situatie) al enkele reflectie-opdrachten mee tegen de volgende keer.

Ik boek een kennismakingsgesprek

Ik wil online begeleid worden!

Momenteel neemt Jessica geen nieuwe cliënten aan. Je kan wel je gegevens achterlaten om toegevoegd te worden aan de wachtlijst.

Vervolgafspraken

skype 835470 1920 300x200 - Online begeleidingWekelijks of tweewekelijks spreken we terug af in dezelfde online consultatieruimte, zodat we een goed beeld krijgen van alles wat er speelt.

Ik geloof niet in pasklare oplossingen, dus hoe de vervolgafspraken er inhoudelijk uitzien, hangt echt af van wat je brengt.

- Soms geef ik voedingsadvies, soms (nog) niet.
- Misschien vraag ik je een (eet)dagboekje bij te houden.
- Vaak zal ik je een oefening of opdracht geven voor tussen de consultaties, maar niet altijd.
- Mogelijk doen we een bepaalde ervaringsgerichte oefening tijdens de consultatie.
- Het kan zijn dat ik iets deel over wat ik denk dat er speelt en je vraag om hier over na te denken tegen de volgende keer.
- ...

In elk geval zal ik steeds op maat werken en alleen datgene doen wat ons allebei zinvol lijkt te doen, wat jouw proces kan helpen. Ik wil vooral dat je inzichten krijgt, zodat je telkens, na elke consultatie weer wat verder kan. Je krijgt van mij ook geregeld feedback.

Tarieven

Voor de online consultaties werk ik uitsluitend met trajecten, omdat ik enkel wil werken met mensen die zich echt engageren.

Ik vraag een zekere bereidheid om het anders aan te pakken dan je tot hiertoe deed. Ben jij bereid om naar de diepte te gaan en om echt waardegerichte acties te ondernemen?

Voor het intake-gesprek betaal je vooraf 60 euro. Pas aan het einde van dit gesprek beslis je of je verder door mij begeleid wil worden en kies je vervolgens of je voor het "commitment" of "ultimate" traject gaat. Wat deze trajecten juist inhouden, licht ik toe tijdens het eerste gesprek.

 

De 60 euro die je reeds betaalde voor het intakegesprek wordt afgetrokken van het totale bedrag. Het resterende bedrag kan eventueel in schijven betaald worden.

COMMITMENT

Voor wie?

  • Iemand die veel begeleiding nodig heeft op het vlak van motivatie
  • OF iemand die vrij veel kilo’s wil verliezen, maar nog niet vaak pogingen heeft ondernomen om dit te behouden

Wat?

  • 26 weken + extra ondersteuning
  • 540 euro

ULTIMATE

Voor wie?

  • Iemand die 15 kilo of meer wil afvallen
  • OF iemand die al veel diëten geprobeerd heeft, maar telkens terug hervallen is en/of al geruime tijd moeite ondervindt om een gezond gewicht te behalen/behouden
  • OF iemand met eetbuien

Wat?

  • 52 weken + extra ondersteuning
  • 895 euro

Online begeleiding in je eigen huiskamer


 

arrow - Online begeleiding
Yes! Ik ga ervoor!

Ik wil online begeleid worden!

Momenteel neemt Jessica geen nieuwe cliënten aan. Je kan wel je gegevens achterlaten om je in te schrijven op de wachtlijst.

Consultaties enkel op afspraak

Raadpleeg de online agenda om een afspraak te maken.

Contact

Tel. nr.:
0475/377.841

E-mail:
info@jessifiedhealth.be

Praktijkadres:
Burkweg 27, 3520 Zonhoven

Copyright

Jessified Health is eigendom van Jessica Berden - BE0725602164

Privacyverklaring