Online diëtiste

Gewoon, consultaties bij jou in de huiskamer

Waarom ook online dieetadvies?

Toen ik (Jessica) startte met mijn praktijk in Zonhoven, wist ik al meteen dat ik het anders wilde aanpakken dan je normaal gezien verwacht van een diëtiste. Vanuit mijn eigen ervaringen met mijn gewicht en relatie tot eten, wist ik dat het geven van puur voedingsadvies zelden voldoende is.

Als mensen starten bij mij, zeggen ze vaak dat ze een “stok achter de deur nodig hebben”. Ik wil niet die stok zijn. Ik wil niet dat het befaamde weegmoment dé reden is dat je naar mij komt. Ik wil je genoeg handvaten meegeven zodat je zélf je eigen stok achter de deur wordt. Ik wil je leren hoe je zelf bewuste keuzes kan maken, zodat je weer vat krijgt op je eetgedrag.

Steeds vaker begeleid ik mensen die last hebben van emo-eten en eetbuien. Mijn extra bijscholingen in de mental coaching en vooral contextuele gedragstherapie maken dat ik een laagje dieper kan gaan dan het overlopen van je eetschema. Onder je eetgedrag zitten namelijk een heleboel mechanismen, patronen, overtuigingen en barrières die dit gedrag in stand houden. Wanneer je deze factoren negeert, kan je nooit tot een blijvende gedragsverandering komen. Je hebt niet het zoveelste dieet nodig, je hebt inzicht nodig.

We achterhalen tijdens de consultaties dus de functie van je eetgedrag en het bezig zijn met je gewicht. Pas als we weten waarom je doet, wat je doet, krijg je keuzevrijheid om andere dingen te gaan doen. Ik leer je anders omgaan met de gedachten en gevoelens die tot nu toe dicteerden wat je deed. En het weegmoment? Dat is vaak van zo’n ondergeschikt belang, dat ik dat bij veel cliënten zelfs helemaal nooit meer doe.

Omdat veel mensen best ver rijden om op consultatie te komen en ik niet enkel mensen wil helpen die dichtbij genoeg wonen om dat te doen, bied ik nu ook de mogelijkheid tot online begeleiding. Dezelfde, diepgaande, consultaties als in Zonhoven, maar dan gewoon in je eigen huiskamer.

Nee, ik hoef je niet te wegen. Dat doe jij waarschijnlijk zelf al vaak genoeg.

Ondertussen biedt ook collega Loran online consultaties aan!

Ik boek een kennismakingsgesprek

Ik wil online begeleid worden!

Boek hieronder je eerste online afspraak. TIP: Leg daarna ook al meteen je tweede afspraak vast, liefst ongeveer 1 week later. Zo ben je zeker van een tijdige opvolging

Werkwijze

Op voorhand

organizer 791939 1920 300x200 - Online begeleiding

Jij maakt een eerste afspraak in mijn online agenda (en voor een vlotte opvolging best ook al een tweede, ongeveer een weekje later)

Ik stuur je per mail een Zoom-link.

Jij kan het programma Zoom installeren.

Op het afgesproken tijdstip klik je op de Zoom-link in je mailbox en zien we elkaar in de online consultatieruimte

In onderstaand filmpje begeleid ik je stap voor stap doorheen de voorbereiding.

Ben je toch niet zo vertrouwd met Zoom? De online consultatie kan ook doorgaan via Skype of zelfs via Whatsapp Video!

Intake-gesprek

handshake 3382503 1920 300x178 - Online begeleidingTijdens het intake-gesprek leren we elkaar kennen. Jij bent vooral aan het woord, ik luister en stel vragen, zoals:

- Wat wil je juist bereiken en waarom is dit belangrijk voor jou?
- Wat heb je in het verleden al allemaal geprobeerd?
- Hoe is je huidig gewicht/eetgedrag tot stand gekomen?
- Hoe zie je jezelf als je "er bent" (waar dan ook)?
- Wat is voor jou de moeite waard in het leven en hoe verhoudt je gewicht/relatie met voeding zich hiertoe?
- ...?

Aan het einde van het gesprek kan jij me ook enkele vragen stellen, zodat je mij en mijn aanpak kan leren kennen. Zo kan je beslissen of deze online begeleiding iets voor jou is en of we samen verder gaan.

Als je graag verder door mij begeleid wordt, geef ik je (afhankelijk van je situatie) al enkele reflectie-opdrachten mee tegen de volgende keer.

Intake-gesprek boeken

Ik wil online begeleid worden!

Boek hieronder je eerste online afspraak. TIP: Leg daarna ook al meteen je tweede afspraak vast, liefst ongeveer 1 week later. Zo ben je zeker van een tijdige opvolging

Vervolgafspraken

skype 835470 1920 300x200 - Online begeleidingWekelijks of tweewekelijks spreken we terug af in dezelfde online consultatieruimte, zodat we een goed beeld krijgen van alles wat er speelt.

Ik geloof niet in pasklare oplossingen, dus hoe de vervolgafspraken er inhoudelijk uitzien, hangt echt af van wat je brengt.

- Soms geef ik voedingsadvies, soms (nog) niet.
- Misschien vraag ik je een (eet)dagboekje bij te houden.
- Vaak zal ik je een oefening of opdracht geven voor tussen de consultaties, maar niet altijd.
- Mogelijk doen we een bepaalde ervaringsgerichte oefening tijdens de consultatie.
- Het kan zijn dat ik iets deel over wat ik denk dat er speelt en je vraag om hier over na te denken tegen de volgende keer.
- ...

In elk geval zal ik steeds op maat werken en alleen datgene doen wat ons allebei zinvol lijkt te doen, wat jouw proces kan helpen. Ik wil vooral dat je inzichten krijgt, zodat je telkens, na elke consultatie weer wat verder kan. Je krijgt van mij ook geregeld feedback.

Online begeleiding in je eigen huiskamer


 

arrow - Online begeleiding
Yes! Ik ga ervoor!

Ik wil online begeleid worden!

Boek hieronder je eerste online afspraak. TIP: Leg daarna ook al meteen je tweede afspraak vast, liefst ongeveer 1 week later. Zo ben je zeker van een tijdige opvolging

Consultaties enkel op afspraak

Raadpleeg de online agenda om een afspraak te maken.

Contact

Tel. nr.:
0475/377.841

E-mail:
jessica@jessifiedhealth.be

Praktijkadres:
Burkweg 27, 3520 Zonhoven

Copyright

Jessified Health is eigendom van Jessica Berden - BE0725602164

Privacyverklaring