In dit gerechtje werd gebruik gemaakt van conserven. Dit is tijdsbesparend en een prima manier om zonder veel extra werk toch voldoende groenten te eten. Bovendien kan je zo’n blikjes echt eeuwig bijhouden, zodat je altijd wel iets van groenten in huis hebt.

Voor 2 personen:Pastasalade met prinsessenboontjes en tonijnperzikjes

Ingrediënten:

VOOR DE SALADE:

  • 300 g gekookte (volkoren) pasta (spirelli of penne), of 120 g ongekookt gewogen
  • 1 klein blik/bokaal prinsessenboontjes (ongeveer 350 g)
  • 1 klein blik tonijn (ongeveer 100 g)
  • 1 blik perziken op sap (240 g of 2 à 3 stuks per persoon)
  • 1 rode ui, fijngesnipperd

VOOR DE DRESSING:

  • 1 el mayonnaise
  • 2 el magere platte kaas
  • 1 tl (graan)mosterd
  • zout & peper

Bereidingswijze:

  • Meng de ingrediënten voor dressing.
  • Meng de tonijn met helft van de rode ui en de helft van de dressing
  • Vul de perzikjes met de tonijnmengeling
  • Meng de pasta met de prinsessenboontjes, de overige rode ui en de dressing
  • Serveer met de tonijnperzikjes
Tip!

Kook de pasta van deze salade alvast mee als je de dag ervoor pasta klaarmaakt. Meng er een koffielepel olijfolie onder wanneer deze nog warm is, zodat hij niet gaat kleven.

Fleur je slaatje eventueel op met wat tuinkers.

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.