Dit is weer zo’n gerecht dat in geen tijd op tafel staat. De geitenkaas geeft een heerlijke, romige toets. Geen fan van geitenkaas? Je kan ook een andere verse kaas gebruiken, zoals Philadelphia (light).

Voor 2 personen:Pittige pasta met groenten en geitenkaas

Ingrediënten:

  • 150 à 200 g volkoren pasta, ongekookt gewogen (spaghetti, penne, spirelli,…)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 el olijfolie
  • 125 g geitenkaas
  • 150 g ham blokjes
  • 1 tl tabasco
  • 1 tl tijm
  • een handvol basilicumblaadjes, gescheurd

Bereidingswijze:

  • Snijd het teentje knoflook in plakjes. Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Maak de paprika schoon en snijd in dunne repen.
  • Verhit de olie in een wokpan en fruit het knoflook 1 min. Voeg de groenten toe en bak ze in 7 min. beetgaar
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
  • Schep de geitenkaas, ham blokjes, tabasco en tijm door de groenten en laat even mee bakken. Voeg op het einde ook de basilicum toe
  • Giet de pasta af en meng door de groenten
  • Voeg eventueel extra tabasco naar smaak toe en versier met een beetje tijm
Tip!

Eten er kinderen mee? Laat de tabasco dan achterwege en zet het flesje op tafel voor de liefhebbers.

Liever een vegetarische variant?

Vervang de ham door gebakken tofublokjes.

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.