Lekker fris op de boterham en een ideale manier om weer wat extra groentjes binnen te smokkelen!

Voor 4 porties:Platte kaas met radijsjes en look

Ingrediënten:

  • 150 g magere plattekaas
  • 1⁄2 busseltje radijzen
  • 1⁄2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1⁄8 busseltje bieslook
  • 1 tl mosterd
  • peper & zout

Bereidingswijze:

  • Hak de radijsjes fijn, versnipper ui en bieslook en pers het teentje knoflook. Meng alle ingrediënten samen en gebruik als broodbeleg
Tip!

Je kunt in plaats van radijsjes ook andere rauwe groenten gebruiken, zoals komkommer of paprika.

Wil je deze lunch meenemen naar het werk? Bewaar de spread dan in een apart potje en besmeer je boterham er pas ‘s middags mee, om te vermijden dat je boterham al het vocht uit de platte kaas opslorpt.

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.