Dit is comfort food! De ratatouille ruikt ook nog eens heerlijk terwijl hij staat te pruttelen.

Voor 2 personen:Provençaalse kip ratatouille met couscous

Ingrediënten:

  • 2 kippenfilets
  • 160 g couscous
  • kruiden: Provençaalse kruiden, paprika, zout en peper

VOOR DE RATATOUILLE:

  • 1 blikje (400 g) tomatenstukjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 teentjes look, fijngesneden of geperst
  • een handvol blaadjes verse basilicum, fijn gescheurd
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • naar smaak: zout, peper, chili poeder
  • 1 rode ui
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 2 el olijfolie

Bereidingswijze:

  • Meng de tomatenstukjes met de balsamicoazijn. Roer dan ook de look, basilicum, Provençaalse kruiden, zout, peper en chili poeder erdoor
  • Snij de groenten in stukken en bak ze gedurende 5 minuten in 1 el olijfolie. Roer regelmatig door, zodat het niet aanbrandt
  • Giet het tomatenmengsel erbij en laat afgedekt pruttelen gedurende 10 minuten of tot de aubergine gaar is. Voeg af en toe een beetje water toe als het te droog wordt
  • Snij de kip in reepjes, kruid met Provençaalse kruiden en bak deze
  • Meng de couscous met wat paprikapoeder, zout en peper. Giet er net zoveel kokend water over zodat hij onder staat en laat afgedekt wellen
  • Serveer de couscous en kip samen met de ratatouille
Tip!

Om ervoor te zorgen dat de aubergine boterzacht wordt, snij je hem best in kleine stukjes.

Liever een vegetarische variant?

Gebruik quornstukjes in plaats van kip.

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.