Voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 400 gram gnocchi
- 500 gram champignons
- 50 gram zongedroogde tomaten
- 200 gram tomatenpulp (uit blik)
- 1 groot blik tonijn in eigen nat (uitgelekt
gewicht zo’n 150 gram) - enkele blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze:
- Snipper de ui, pers de knoflook en fruit ze even in
de olijfolie. Voeg dan de gnocchi toe en bak ze in
ongeveer 6 minuten goudbruin. Schep ze niet te
vaak om, zodat ze mooi kunnen kleuren - Snij intussen de champignons in schijfjes en voeg
ze toe aan de gnocchi. Bak nog enkele minuten
verder tot de champignons gaar zijn - Snij de zongedroogde tomaten in reepjes en voeg
ze toe aan de pan, samen met de tomatenpulp. Giet
de tonijn af, verdeel in stukjes en voeg ook toe aan
de pan. Laat het geheel even doorwarmen, kruid
met peper en zout en serveer met de verse
basilicum er bovenop
Tip! Meestal worden gnocchi gekookt, maar in dit recept bak je ze. Vind je geen gnocchi in de winkel? Vervang ze dan door voorgekookte aardappelblokjes of -schijfjes. Kies voor MSC-gecertificeerde tonijn. Zo weet je dat hij op een duurzame manier gevangen is. Veggie? Voeg een blikje kikkererwten toe en laat mee opwarmen. |

Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt