Rode biet… Je bent er voor, of je bent er helemaal niet voor. Er zijn verschillende manieren om ze klaar te maken, maar dit is wel één van de gemakkelijkste. Als je voorgekookte rode bietjes koopt, hoef je ze zelfs niet koud te bewaren. Zo kan je altijd een pakje in huis hebben.

Voor 3 à 4 porties:Spread van rode biet en appel

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook
  • 2 à 3 gekookte rode bietjes (ongeveer 250 g)
  • 1/2 appel
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper en zout
  • 1 à 2 eetlepels citroensap
  • optioneel: 50 g feta

Bereidingswijze:

  • Hak het teentje knoflook fijn in een keukenrobot
  • Voeg alle overige ingrediënten toe aan de keukenrobot, behalve de feta. Hak alles naar keuze zo fijn of zo grof je wilt
  • Verkruimel de feta en meng hem onder de spread. Gebruik de spread als broodbeleg
Tip!

Nog rode bieten over van de ovenschotel? Dan kan je deze lunch klaarmaken!

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.