Kende je rösti? Het is weer een andere manier om aardappelen klaar te maken.

Voor 2 personen:Varkenshaasje met rösti en witloofsalade

Ingrediënten:

  • 300 à 400 g aardappelen
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • peper, zout, nootmuskaat, tijm
  • 2 el olie
  • 1 varkenshaasje
  • 4 el graanmosterd
  • 2 el honing
  • 2 stronkjes witloof (ongeveer 200 g)
  • 1 bussel radijsjes

VOOR DE DRESSING:

  • 1 el platte kaas
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl citroensap
  • 1 el bieslook
  • peper

Bereidingswijze:

  • Schil en rasp de aardappelen (met een zo fijn mogelijke rasp)
  • Meng de geraspte aardappel met de sjalot en kruid met zout, peper, nootmuskaat en tijm
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een antikleefpan. Breng het aardappelmengsel over in de pan en stamp aan om een gelijkmatige laag te bekomen. Bak 10 min op een zacht vuur. Schuif deze dan op een bord, keer het bord om in de pan en laat nog 5 minuten bakken
  • Bak het varkenshaasje in de rest van de olie
  • Meng de graanmosterd met de honing en voeg de laatste 5 minuten bij het varkenshaasje, laat even mee bakken
  • Ontdoe de witloofstronken van hun bittere kern en snijd hem in ringen. Snij de radijsjes in plakjes
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en meng hem met het witloof en de radijsjes
  • Serveer het varkenshaasje met de rösti en de witloofsalade
Tip!

Geen tijd om rösti te maken? Bak dan de aardappelen in stukken met de sjalot gewoon in de pan. Of haal kant-en-klare rösti in de winkel en bak ze op een bakvel in de oven. Zo bevatten ze iets meer vet, maar één keer in de week mag zoiets gerust!

Liever een vegetarische variant?

Bij dit gerecht past eigenlijk elke soort vegetarische burger wel. Bak hem in een antikleefpan en kies bij voorkeur voor een burger met minder dan 10% vet.

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.