Wie ben ik?

Over Jess

Ik ben Jess, mama van twee kindjes. Ik heb nooit een gemakkelijke relatie gehad met mijn lichaam of met eten. We Over Jesswaren afwisselend vrienden of vijanden. Ik was een levende jojo, een emo-eter en eeuwige diëter. Daarnaast had ik geregeld last van bloedsuikerschommelingen en van mijn spijsvertering.  In mijn zoektocht naar een evenwicht, ontdekte ik wat voor mij werkte en groeide mijn interesse in voeding, beweging en gezondheid.

Ikzelf groeide ook als mens. Ik voelde mij beter in mijn vel en leerde houden van mijn lichaam in plaats van er tegen te vechten.

Hierdoor begon ik mijn kennis en eigen ervaring te gebruiken om vrienden en collega’s te helpen bij hun strijd tegen de kilo’s en allerlei kwaaltjes. Ik wou dat zij zich even goed konden voelen als ik. Ik behaalde regelmatig geweldige resultaten, maar had honger naar méér. Hoe fantastisch zou het zijn als ik hier mijn beroep van zou kunnen maken?

Van ervaringsdeskundige naar diëtiste

In 2011 startte ik met de opleiding “Voeding- en dieetkunde” aan de Odisee Hogeschool in Gent, waar ik afstudeerde met grote onderscheiding.  Nog tijdens deze opleiding ging ik op zoek naar manieren om mijn kennis over voeding en gezondheid aan te vullen met mijn andere passie: sport. Ik certificeerde me dan ook als NASM personal trainer. Omdat ik merkte dat motivatie en inspiratie de sleutel zijn tot een succesvolle begeleiding, volgde ik ondertussen cursussen rond mental coaching. Dit jaar volg ik nog het postgraduaat diabetes educator.

Laat mij je helpen!

Mijn focus ligt op het begeleiden naar een gezondere, slankere en meer energieke levensstijl, waarbij jouw welbevinden steeds centraal blijft staan. Strenge diëten werken namelijk niet en gelukkiger word je daar ook niet van. Ik wil jou helpen bij het vinden van jouw evenwicht, zoals ik dit in de loop van de jaren zelf ook gevonden heb.

Uiteraard kan ik je als diëtiste ook helpen wanneer je een specifiek dieet moet volgen door een bepaalde lichamelijke aandoening.

 

online afspraak maken

 

Ik ben erkend diëtiste, ingeschreven bij het RIZIV met nummer: 5-64490-50-601 en aangesloten bij de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

 

 

Visie

Geen dieet…

Ik hou niet zo van het woord “dieet”. Strikt genomen is er met de betekenis eigenlijk niets mis:

di·eet (het; o; meervoud: diëten)
leefregel wat eten en drinken betreft, bv. op medische gronden of om af te vallen

Het probleem is dat het woord bij veel mensen allerlei gevoelens en gedachten oproept. Iets met heel strenge regels, moeilijk vol te houden. Iets tijdelijks, wat (gelukkig?) ooit voorbij gaat. We gaan “op dieet”. Bij voorkeur op maandag of “na Nieuwjaar”. Meestal gaan we op dieet om te vermageren. We willen liefst snel snel afvallen, de laatste kilootjes kwijtspelen vóór we op vakantie vertrekken of voor onze trouwdag.

its not a diet its a lifestyleEr bestaan heel veel verschillende soorten diëten om af te vallen, het ene al gekker dan het andere. Ze werken meestal niet, of niet lang. Vaak hebben al die diëten één ding gemeen: als je ermee stopt, komen de kilo’s er vliegensvlug weer bij. En helaas brengen ze bijna altijd nog versterking mee, waardoor je uiteindelijk zwaarder bent dan voorheen. Hallo, jojo-effect!

… maar een gezonde levensstijl

Zelf hou ik meer van de term “levensstijl“. Het omvat méér dan voeding alleen: beweging, regelmaat, goede slaapgewoontes, niet roken, … Ik leer je the big picture te zien. Je past je gewoontes aan, zodanig dat je ze de rest van je leven kan volhouden.

Ook als je een (tijdelijk) dieet moet volgen omwille van een bepaalde lichamelijke aandoening, zoeken we naar manieren om hier zo weinig mogelijk hinder van te ondervinden.

 

online afspraak maken

 

 

Waarom “Jessified Health”?

waarom Jessified Health?Jessified

Jessified heeft een dubbele betekenis. Enerzijds staat het voor justified. Ik ben erkend diëtiste, aangesloten bij het RIZIV. Dat betekent dus dat ik wetenschappelijk onderbouwd advies geef (ook wel evidence-based dietetics genoemd). Ik tracht steeds op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en zorg voor voortdurende bijscholing.

Anderzijds is het afgeleid van mijn roepnaam, Jess. Ik gebruik mijn persoonlijke ervaring met vermageren en het zoeken naar de juiste voeding voor mijn lichamelijke kwaaltjes. Daarnaast heb ik een duidelijke eigen visie en werkwijze om de theorie in de praktijk om te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn persoonlijke touch een meerwaarde is voor mijn advies.

Health

Bij het woord “diëtiste” denkt bijna iedereen aan afvallen. Een diëtiste kan hier natuurlijk bij helpen, maar een diëtiste kan veel meer betekenen. Wat je doel of de medische noodzaak ook is, als diëtiste zal ik er alles aan doen om je gezondheid een boost te geven.

Body & Mind coach

Omdat beweging een onmisbaar onderdeel is van een gezonde levensstijl, certificeerde ik me als NASM certified personal trainer. Hierdoor kan ik je als Body Coach bewegingsadvies op maat geven.

Ik verdiepte me in coaching en motivationele gesprekstechnieken. Zo kan ik je namelijk nog effectiever ondersteunen bij het verbeteren van je gezondheid en het behalen van je doelen. Van mij krijg je geen standaardadvies om het zus of zo te doen. Het sleutelwoord in mijn begeleiding is SAMENWERKEN. Ik kijk er naar uit om tijdens het veranderingsproces jouw ideale Mind Coach te zijn.

 

online afspraak maken