Deze soep heeft een frisse toets dankzij de reepjes appel.

Voor 2 à 4 porties soep:witloofsoep

Bereidingswijze:

  • 300 g witloof
  • 2 sjalotjes
  • 1 appel
  • 1 el olijfolie
  • 1 l (vetarme) bouillon
  • citroensap
  • 2 el gesnipperde bieslook
  • 50 g zure room
  • peper & zout

Bereidingswijze:

  • Maak het witloof schoon en snij in stukken. Pel en versnipper de sjalotjes
  • Halveer de appel, schil een helft en snij deze helft in stukken
  • Stoof de groenten en de stukjes appel aan in de olie
  • Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes pruttelen
  • Snij ondertussen de rest van de appel in dunne reepjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren en meng met de bieslook
  • Verminder het vuur, mix de soep en voeg er de zure room aan toe. Kruid eventueel nog bij met peper en zout. Laat nog even doorwarmen maar zeker niet koken
  • Verdeel de soep en schep in het midden de appelreepjes. Serveer meteen
Tip!

Heb je nog meer witloof in huis omdat je bijvoorbeeld een pak van 1 kg kocht? Maak gerust een grotere portie klaar, zodat je ook de komende dagen kan blijven genieten van deze lekkere soep! De reepjes appel kan je best vlak voor het opdienen pas toevoegen, of kan je ook gewoon weglaten.

Dit recept maakte onderdeel uit van de bachelorproef die ik samen met Odile Desbeck schreef.