Voor 2 à 3 personenZalmlasagne

Ingrediënten:

  • 500 g diepvriesspinazie (zonder room)
  • 125 g champignons (vers of uit blik)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper, zout, tijm en nootmuskaat
  • 125 g ricotta
  • 2 zalmfilets
  • 6 lasagnevellen
  • 2 tomaten
  • 50 g geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Ontdooi de diepvriesspinazie op een laag wattage in de microgolf
  • Snij de champignons in plakjes, snipper de ui en pers het teentje knoflook
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en fruit ui en knoflook. Voeg de champignons toe, kruid naar smaak met peper, zout en tijm en bak de champignons bruin. Haal ze vervolgens uit de pan en zet even opzij
  • Doe de (ontdooide) spinazie in de pan, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg er de ricotta aan toe. Meng alles tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel een scheutje water toe als de spinazie te droog wordt
  • Snij de tomaten in schijfjes
  • Doe een dun laagje spinazie in een ovenschotel om te voorkomen dat de lasagnebladen aan de bodem gaan kleven. Bedek vervolgens met 3 lasagnebladen, de helft van de spinazie, de zalm, 3 lasagnebladen, de champignons en de overige spinazie. Bedek met de tomatenschijfjes en zet gedurende 30 minuten in de oven
  • Haal de ovenschotel uit de oven, strooi de geraspte kaas erover en zet opnieuw 10 minuten in de oven
Tip!

Verdubbel de hoeveelheden en maak een extra grote lasagne. Je kunt deze na bereiding perfect invriezen. Het idee dat spinazie niet opnieuw opgewarmd mag worden is achterhaald. Zet de overschot na bereiding au bain-marie in een badje met ijskoud water en vries hem daarna snel in. Ontdooi hem op een later moment in de microgolfoven en zorg ervoor dat alles goed tot in de kern opgewarmd wordt.

Heb je nog geraspte kaas over? Dit kan je gemakkelijk invriezen!

Liever een vegetarische variant?

Laat de zalm weg, voeg wat meer ricotta toe en voeg ook pijnboompitjes toe aan de champignonmengeling.