fbpx

Coaching voor professionals

Om je praktijk en jou als coach te laten groeien

Er zijn twee manieren om als gezondheidsprofessional met mij samen te werken. 

1. Het Coach The Coach – groepstraject leert je op een meer gedragsmatige manier je cliënten te begeleiden.

2. In het individuele Re-focus traject gaan we voor een persoonlijke groei én de groei van jouw business.

De 5de ronde van dit traject start in januari 2023.

1. Coach The Coach - traject

Ben jij gezondheidsprofessional en…

  • blijf je merken dat sommige cliënten afhaken of hervallen?
  • weet je soms niet meer hoe jij je bepaalde cliënten kan motiveren?
  • heb je cliënten die worstelen met emo-eten of eetbuien en merk je dat je kennis en/of skills hierover tekort schieten?
  • gaan er soms alarmbellen af bij cliënten die al bij meerdere collega’s een traject hebben gevolgd en voel je dat een ruimere aanpak (los van voedings- of bewegingsadvies) nodig is?
  • wil jij het werkelijke probleem van de cliënt aanpakken, in plaats van nog maar eens te werken aan een gezonde levensstijl? 

Dan is dit traject echt iets voor jou!

Want dankzij dit traject:

  • leer je je cliënt meer coachend begeleiden
  • ga je het (di)eetgedrag van je cliënt begrijpen in een groter geheel
  • ontdek je hoe je ervoor kan zorgen dat je cliënt de juiste keuzes leert maken omwille van de juiste redenen
  • begeleid jij je cliënt om een betekenisvol leven leiden waarbij hij/zij niet gehinderd wordt door een slechte relatie met voeding en/of met zichzelf 
  • zal je ervoor zorgen dat je cliënt eten niet langer nodig heeft om zijn/haar emotionele noden te reguleren

Wat de deelnemers van de vorige rondes zeggen...

Waarom dit traject?

Als diëtisten zijn we de meest geplaatste persoon om onze cliënten voedingsadvies te geven. Vaak is dat nodig en nuttig.

Maar laat ons eerlijk zijn: veel cliënten hebben méér ondersteuning nodig dan dat. Een boel cliënten zijn “chronische diëters”. Ze hebben er al een heel parcours opzitten. Vaak verloren ze al meer dan eens succesvol een boel kilo’s, maar één ding hebben ze gemeen: de kilo’s weten hen altijd terug te vinden. Wat een moed en doorzettingsvermogen hebben ze, om er telkens opnieuw voor te gaan… 

Aan kennis over voeding ontbreekt het hen vaak niet: ze bezochten eerder al collega’s van ons, op zoek naar dé oplossing die hen voor eens en voor altijd van hun kilo’s zal verlossen. Alle schema’s en adviezen ten spijt, hoe goed ze ook zijn… als je cliënt er om de één of andere reden maar niet in slaagt dit (blijvend) in de praktijk toe te passen, loop je het risico dat hij of zij ook bij jou een nieuwe faalervaring opdoet. Tot een duurzame gedragsverandering komen is moeilijk, maar met de juiste begeleiding kan het wél lukken!

Zelf werk ik zelden nog met adviezen. Mijn begeleiding kenmerkt zich door een meer diepgaande relatie met de cliënt. 

Eetgedrag staat namelijk niet op zichzelf, maar is onderdeel van een groter geheel, het verhaal van de cliënt. Zonder dit achterliggende verhaal aan te raken, is het geven van voedingsadvies vaak zinloos en meestal zelfs contra-productief, omdat de verhalen over falen en “niet-goed-genoeg-zijn” alleen maar sterker worden. 

Door een andere benadering te volgen, weg van het zoveelste dieet, ontgroeien de cliënten hun oude patronen. Ze leren nieuw gedrag, omdat het oude niet meer zo nodig is.

 

Waarom een traject op deze manier?

Hoeveel cursussen rond gedragsverandering volgde je al? Technieken om te motiveren, omgaan met emo-eten, inzicht in eetstoornissen, …? Er bestaan heel wat goede, kwalitatieve opleidingen. Ook boeken kunnen heel wat waarde bieden. En toch…

Veel gezondheidscoaches doen hiermee echter hetzelfde als hun cliënten. Consumeren, maar niet verteren! Het is niet omdat je de kennis opdeed, dat je hem ook effectief én correct toepast. Misschien bleef de inhoud te theoretisch, twijfelde je hoe je hem praktisch inzet of misschien merk je toch enige onzekerheid om er concreet mee aan de slag te gaan.

We weten dat onze cliënten een coach kunnen gebruiken, iemand die mee kijkt en die andere perspectieven kan bieden. Waarom denken wij dat we zelf wél zonder kunnen?

Zelf volgde ik al talloze opleidingen en workshops in de psychotherapie, maar ben ik vooral ook in supervisie met andere therapeuten, volg ik leertherapie, heb ik losse ad hoc calls om een ander licht te helpen schijnen op een casus waarin ik vast loop, … 

Het is de combinatie die net zo krachtig is. Ik sta er immers niet alleen voor.

Daarom is dit traject géén losse cursus van enkele dagen. Het groepstraject van 6 maanden biedt een mix van opleiding, met experiëntiële oefeningen, supervisie, extra workshops en feedback op jouw ervaringen met cliënten (geheel anoniem). Samen met een vaste groep andere collega’s word je volledig ondergedompeld in deze nieuwe manier van werken. Alleen zo krijg je het écht in de vingers.

Doordat het traject volledig online doorgaat, kan je deelnemen waar je ook woont.

De 5de ronde van dit traject start in januari 2023.

2. Individueel traject "Re-focus"

Als gezondheidscoach ben jij zelf de spilfiguur in je praktijk. Cliënten komen naar jou om hen te helpen met een stuk van hun leven waarvan ze merken dat ze het niet alleen meer kunnen. Ze zoeken iemand die meedenkt, hen een spiegel kan voorhouden en die hen af en toe een (liefdevolle) schop onder de kont geeft. 

Maar wie is jouw spiegel? Hoe zorg jij ervoor dat je nog in de richting beweegt die je gekozen hebt? Ben je nog tevreden met de manier waarop jij je werk en je leven indeelt?

Want je bent niet enkel coach. Jij als persoon hebt je eigen twijfels, onzekerheden en struikelblokken. Dit kan je werk als coach in de weg staan en de groei van je praktijk belemmeren, maar andersom kan je werk ook een hypotheek nemen op je persoonlijk leven. 

Wat wil je precies bereiken? Begeleid je nog de cliënten die je zou willen begeleiden? Doe je dat zoals je dat zou willen? Welke blokkades kom je tegen? 

Omdat ik veel onzekerheden en twijfels merk bij collega-diëtisten, die al wat langer in het vak staan, stampte ik het Re-focus traject uit de grond. In dit traject zoeken we samen naar een nieuwe balans. Jouw persoonlijke, maar ook jouw zakelijke noden en behoeften worden daarbij tegen het licht gehouden. We doen dit met behulp van elementen uit coaching en ik geef je vanuit mijn IT-achtergrond ook heel wat praktische handvatten en how-to’s om jouw business te hervormen

Ook dit traject gaat volledig online door en is bedoeld voor gezondheidscoaches in de ruime zin van het woord (diëtisten, voedingscoaches, personal trainers, life coaches, …).

Wat Re-focus klanten zeggen...

Kan ik nog meer lovende woorden geven, Jess? 😀 Ik ben dankbaar dat ik bij jou terechtgekomen ben want Re-focus en Cotco hebben mij zoooo hard vooruit geholpen en zoooo hard een boost gegeven! Duizendmaal dank!
Tine Praet
Diëtiste Sint-Truiden
Re-Focus was meer dan mijn geld waard. Ik heb er enorm veel uit geleerd. Ik startte een nieuwe praktijk en ik wist niet goed waar te beginnen, het was nogal overweldigend. Dankzij de "liefdevolle schop onder de kont" heb ik enorm veel verwezenlijkt. Zo vond ik het bijvoorbeeld heel moeilijk om grote bedragen voor trajecten te vragen. Tijdens het Re-Focus traject had ik me een doel gesteld van het aantal trajecten dat ik in 2022 wilde verkopen. Het is nu begin maart en ik heb mijn doel nú al bereikt!

Ik ben echt blij dat ik het gedaan heb.
Katrien Geuens
Diëtiste Leopoldsburg
Ik ben zo blij dat ik het refocus traject met Jessica ben aangegaan! In eerste instantie twijfelde ik nog wat, want ik heb een heel goed draaiende zaak dus aan klanten (meestal) geen gebrek. Ik wist dus niet 100% zeker of het wel iets voor mij zou zijn, want ja; ik had toch de klanten al?

Toch merkte ik dat ik niet tevreden was: vaak moe, uitgeblust bijna. Het gevoel niet met de juiste klanten te werken, diegene waar ik energie uithaalde. Volledig overwerkt en de fun in mijn job wat kwijt, met daarbij serieus inboeten op vlak van work-life balance. Hoe kon ik ervoor zorgen om een volle agenda mét ideale klanten én een goede work life balance te hebben?

Jessica gaf me de juiste inzichten en virtuele schop onder mijn kont om eindelijk actie te ondernemen van datgene wat soms wel in mijn hoofd zat, maar er nooit uitkwam. Daarbij heeft ze hele waardevolle tips om echt mee aan de slag te gaan. Ik zie me week na week groeien. Ik kan nu (in de helft van het traject) al zeggen dat ik een betere work-life balance heb, meer met ideale klanten werk én minder stress ervaar. Ik zou het iedereen zo aanraden! Bedankt Jessica
Lore Ceulemans
Diëtiste Booischot

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!