Coaching voor professionals

Om je praktijk en jou als coach te laten groeien

Er zijn twee manieren om als gezondheidsprofessional met mij samen te werken. 

1. Het Coach The Coach – groepstraject leert je op een meer gedragsmatige manier je cliënten te begeleiden.

2. In het individuele Re-focus traject gaan we voor een persoonlijke groei én de groei van jouw business.

Momenteel loopt de 3de ronde van dit traject. 

Je kan je wel op de wachtlijst inschrijven. Indien er een 4de ronde van dit traject wordt georganiseerd, kan jij je als eerste inschrijven.

1. Coach The Coach - traject

Ben jij gezondheidsprofessional en…

 • blijf je merken dat sommige cliënten afhaken of hervallen?
 • weet je soms niet meer hoe jij je bepaalde cliënten kan motiveren?
 • heb je cliënten die worstelen met emo-eten of eetbuien en merk je dat je kennis en/of skills hierover tekort schieten?
 • gaan er soms alarmbellen af bij cliënten die al bij meerdere collega’s een traject hebben gevolgd en voel je dat een ruimere aanpak (los van voedings- of bewegingsadvies) nodig is?
 • wil jij het werkelijke probleem van de cliënt aanpakken, in plaats van nog maar eens te werken aan een gezonde levensstijl? 

Dan is dit traject echt iets voor jou!

Want dankzij dit traject:

 • leer je je cliënt meer coachend begeleiden
 • ga je het (di)eetgedrag van je cliënt begrijpen in een groter geheel
 • ontdek je hoe je ervoor kan zorgen dat je cliënt de juiste keuzes leert maken omwille van de juiste redenen
 • begeleid jij je cliënt om een betekenisvol leven leiden waarbij hij/zij niet gehinderd wordt door een slechte relatie met voeding en/of met zichzelf 
 • zal je ervoor zorgen dat je cliënt eten niet langer nodig heeft om zijn/haar emotionele noden te reguleren

Wat de deelnemers van de vorige rondes zeggen...

Waarom dit traject?

Als diëtisten zijn we de meest geplaatste persoon om onze cliënten voedingsadvies te geven. Vaak is dat nodig en nuttig.

Maar laat ons eerlijk zijn: veel cliënten hebben méér ondersteuning nodig dan dat. Een boel cliënten zijn “chronische diëters”. Ze hebben er al een heel parcours opzitten. Vaak verloren ze al meer dan eens succesvol een boel kilo’s, maar één ding hebben ze gemeen: de kilo’s weten hen altijd terug te vinden. Wat een moed en doorzettingsvermogen hebben ze, om er telkens opnieuw voor te gaan… 

Aan kennis over voeding ontbreekt het hen vaak niet: ze bezochten eerder al collega’s van ons, op zoek naar dé oplossing die hen voor eens en voor altijd van hun kilo’s zal verlossen. Alle schema’s en adviezen ten spijt, hoe goed ze ook zijn… als je cliënt er om de één of andere reden maar niet in slaagt dit (blijvend) in de praktijk toe te passen, loop je het risico dat hij of zij ook bij jou een nieuwe faalervaring opdoet. Tot een duurzame gedragsverandering komen is moeilijk, maar met de juiste begeleiding kan het wél lukken!

Zelf werk ik zelden nog met adviezen. Mijn begeleiding kenmerkt zich door een meer diepgaande relatie met de cliënt. 

Eetgedrag staat namelijk niet op zichzelf, maar is onderdeel van een groter geheel, het verhaal van de cliënt. Zonder dit achterliggende verhaal aan te raken, is het geven van voedingsadvies vaak zinloos en meestal zelfs contra-productief, omdat de verhalen over falen en “niet-goed-genoeg-zijn” alleen maar sterker worden. 

Door een andere benadering te volgen, weg van het zoveelste dieet, ontgroeien de cliënten hun oude patronen. Ze leren nieuw gedrag, omdat het oude niet meer zo nodig is.

 

Waarom een traject op deze manier?

Hoeveel cursussen rond gedragsverandering volgde je al? Technieken om te motiveren, omgaan met emo-eten, inzicht in eetstoornissen, …? Er bestaan heel wat goede, kwalitatieve opleidingen. Ook boeken kunnen heel wat waarde bieden. En toch…

Veel gezondheidscoaches doen hiermee echter hetzelfde als hun cliënten. Consumeren, maar niet verteren! Het is niet omdat je de kennis opdeed, dat je hem ook effectief én correct toepast. Misschien bleef de inhoud te theoretisch, twijfelde je hoe je hem praktisch inzet of misschien merk je toch enige onzekerheid om er concreet mee aan de slag te gaan.

We weten dat onze cliënten een coach kunnen gebruiken, iemand die mee kijkt en die andere perspectieven kan bieden. Waarom denken wij dat we zelf wél zonder kunnen?

Zelf volgde ik al talloze opleidingen en workshops in de psychotherapie, maar ben ik vooral ook in supervisie met andere therapeuten, volg ik leertherapie, heb ik losse ad hoc calls om een ander licht te helpen schijnen op een casus waarin ik vast loop, … 

Het is de combinatie die net zo krachtig is. Ik sta er immers niet alleen voor.

Daarom is dit traject géén losse cursus van enkele dagen. Het groepstraject van 6 maanden biedt een mix van opleiding, met experiëntiële oefeningen, supervisie, extra workshops en feedback op jouw ervaringen met cliënten (geheel anoniem). Samen met een vaste groep andere collega’s word je volledig ondergedompeld in deze nieuwe manier van werken. Alleen zo krijg je het écht in de vingers.

Doordat het traject volledig online doorgaat, kan je deelnemen waar je ook woont.

Momenteel loopt de 3de ronde van dit traject. 

Je kan je wel op de wachtlijst inschrijven. Indien er een 4de ronde van dit traject wordt georganiseerd, kan jij je als eerste inschrijven.

Jouw investering om je begeleiding naar een hoger niveau te tillen

Eenmalige betaling

1449
1299 Early bird korting geldig t.e.m. 31/7/'21
 • Levenslang toegang tot alle theoriemodules en werkdocumenten via een online leerplatform
 • 13 interactieve workshops
 • Extra ondersteuning en hulp bij casussen via het discussieplatform gedurende het hele traject
Best price

Gespreide betaling in 5 schijven

305
275 Early bird korting geldig t.e.m. 31/7/'21​
 • Levenslang toegang tot alle theoriemodules en werkdocumenten via een online leerplatform
 • 13 interactieve workshops
 • Extra ondersteuning en hulp bij casussen via het discussieplatform gedurende het hele traject

2. Individueel traject "Re-focus"

Als gezondheidscoach ben jij zelf de spilfiguur in je praktijk. Cliënten komen naar jou om hen te helpen met een stuk van hun leven waarvan ze merken dat ze het niet alleen meer kunnen. Ze zoeken iemand die meedenkt, hen een spiegel kan voorhouden en die hen af en toe een (liefdevolle) schop onder de kont geeft. 

Maar wie is jouw spiegel? Hoe zorg jij ervoor dat je nog in de richting beweegt die je gekozen hebt? Ben je nog tevreden met de manier waarop jij je werk en je leven indeelt?

Want je bent niet enkel coach. Jij als persoon hebt je eigen twijfels, onzekerheden en struikelblokken. Dit kan je werk als coach in de weg staan en de groei van je praktijk belemmeren, maar andersom kan je werk ook een hypotheek nemen op je persoonlijk leven. 

Wat wil je precies bereiken? Begeleid je nog de cliënten die je zou willen begeleiden? Doe je dat zoals je dat zou willen? Welke blokkades kom je tegen? 

Omdat ik veel onzekerheden en twijfels merk bij collega-diëtisten, die al wat langer in het vak staan, stampte ik het Re-focus traject uit de grond. In dit traject zoeken we samen naar een nieuwe balans. Jouw persoonlijke, maar ook jouw zakelijke noden en behoeften worden daarbij tegen het licht gehouden. We doen dit met behulp van elementen uit coaching, maar ook RFT en ACT. 

Ook dit traject gaat volledig online door en is bedoeld voor gezondheidscoaches in de ruime zin van het woord (diëtisten, voedingscoaches, personal trainers, life coaches, …).