fbpx

Duurzaam afslanken

Neem voorgoed afscheid van je kilo's!

Loran en Jessica

Professionele begeleiding voor een gewichtsverlies

Er zijn verschillende manieren om af te vallen. Samen gaan we op zoek naar de manier die het beste bij je past. We houden hiervoor rekening met je huidige gewicht en je streefgewicht, maar ook met je sociaal leven, het tempo waarop je je gewicht wil verliezen, enz.

Voor welke methode je ook kiest, ondertussen gebruiken we tools en technieken uit de coaching en contextuele gedragstherapie (ACT) om tot een blijvende gedragsverandering te komen.

Zo zorgen we ervoor dat je je kilo’s niet alleen kwijtspeelt, maar ook dat je ze er af kan houden! Geen jojo-effect, wel een duurzaam gewichtsverlies dat hand in hand gaat met een verhoogde levenskwaliteit.

Dit zijn de methoden waarmee wij werken:

It’s not a diet, it’s a lifestyle.

Kies je voor deze methode, ga je aan de slag met gewone voeding die je in elke winkel vindt. We werken hierbij steeds op maat en stellen een schema op dat rekening houdt met je huidige gewoontes, maar ook je doelstelligen.

Deze methode is een leerproces, aangezien we samen op zoek gaan naar hoe jouw eetpatroon er best uitziet, opdat je én resultaten haalt én het kan volhouden.

Het eetpatroon dat je aanleert tijdens dit proces is ook het eetpatroon dat je nadien zal nodig hebben om je kilo’s er af te houden.

We inspireren je met tips, recepten, winkellijsten, … en ondertussen coachen we je zodat je het elke dag opnieuw kan toepassen in alle mogelijke situaties waarin je terecht komt.

Qua resultaat kan je verwachten dat je ongeveer een halve kilo per week afvalt. Wil je dat het sneller gaat? Kijk dan ook even bij de andere methoden.

Met een proteïnedieet (ook wel eiwitrijk dieet of koolhydraatarm dieet genoemd), worden je vetreserves verbruikt, terwijl je spiermassa behouden blijft. Zo kan je op een snelle, maar verantwoorde manier gewicht verliezen.

Het gewichtsverlies varieert van 1 à 1,5kg tot wel 3kg per week. Dit is afhankelijk van het gewicht waarmee je begint, je geslacht, je activiteitenniveau, …

WAAROM PROTEÏNEDIËTEN SOMS NIET WERKEN

Over proteïnediëten wordt wel eens gezegd dat ze niet werken, of dat de kilo’s nadien dubbel en dik terug komen. Dit kan enkele oorzaken hebben:

 • producten die vrij verkrijgbaar zijn in allerlei winkels of via internet, zijn niet altijd evenwichtig samengesteld. Ze bevatten bijvoorbeeld nog te veel koolhydraten (vaak in de vorm van suiker) en/of te weinig eiwitten;
 • men vindt het moeilijk vol te houden zonder begeleiding en geeft halverwege het dieet op;
 • tijdens het dieet worden soms per ongeluk dingen gegeten of gedronken die niet passen in het dieet en die gewichtsverlies tegengaan;
 • vaak hervalt men na het dieet terug in dezelfde ongezonde levensstijl die het overgewicht ooit veroorzaakte. Natuurlijk zal het gewichtsverlies dan niet behouden blijven.

HOE EEN DIËTIST ERVOOR KAN ZORGEN DAT EEN PROTEÏNEDIEET WÉL WERKT

De resultaten zullen dankzij een diëtist beter én blijvend zijn, door:

 • het voorzien van kwalitatieve producten;
 • het vermijden van tekorten (vitamines, mineralen);
 • het bieden van mentale steun, zodat het dieet volgehouden wordt;
 • het geleidelijk aan begeleiden naar een volwaardige en gezonde voeding.

Het uiteindelijke doel is niet enkel gewichtsverlies, maar ook een gezond eetpatroon dat je de rest van je leven kan volhouden. Hierdoor zal je gewicht niet zomaar opnieuw toenemen.

WANNEER KAN JE EEN PROTEÏNEDIEET VOLGEN?

Het proteïnedieet is geschikt:

 • als je het gevoel hebt dat je er met gezonde voeding alléén niet lijkt te komen, of toch niet snel genoeg naar jouw gevoel;
 • als je om medische redenen op een korte tijd veel kilo’s moet kwijt geraken (bijvoorbeeld als voorbereiding op een operatie);
 • als je veel kilo’s wil kwijtspelen en een manier zoekt om de eerste kilo’s op een korte tijd te verliezen, zodat je daarna gemotiveerd bent om verder te doen.

Wij kozen hierbij voor het PowerSlim concept. Niet alleen is het assortiment ontzettend uitgebreid, het programma is ook zodanig samengesteld dat je het best gemakkelijk kan inpassen in je dagelijks leven en je stap voor stap begeleidt naar een gezonde levensstijl, zodat je kilo’s voorgoed weg blijven.

Je start in de eerste fase waarbij je PowerSlim producten combineert met groenten en natuurlijke eiwitbronnen, zoals vlees, vis of zuivel. De PowerSlim producten zijn bijvoorbeeld ontbijtgranen, broodjes, repen, dessertjes, maar zelfs chips en heel wat ander lekkers, zodat je niet het idee hebt dat je je alles moet ontzeggen!

Gaandeweg ga je meer en meer andere voedingsmiddelen opnieuw introduceren, zoals fruit, peulvruchten en graanproducten. Het eetpatroon dat je aan het einde van het programma onder de knie hebt, is het eetpatroon dat ervoor zorgt dat je op gewicht blijft.

 

Vind je een proteïnedieet net iets te drastisch, maar wil je toch sneller resultaat dan met gewone voeding? Of heb je weinig tijd en moet het bereiden van een maaltijd soms net wat vlugger gaan? Dan kan je kiezen voor deze methode.

We kozen hierbij voor de volwaardige vervangmaaltijden van Equilibre3. Elke vervangmaaltijd bevat alle vitamines, mineralen en spoorelementen die je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Zelfs wanneer je al je gewone maaltijden vervangt door één van de vervangmaaltijden, ben je nog steeds zeker van een volwaardige aanbreng van voedingsstoffen.

De producten bevatten hoogwaardige eiwitten (rijk aan het aminozuur leucine), waardoor je kan afvallen zonder spiermassa te verliezen. Doordat ze laag zijn in koolhydraten beperk je schommelingen van je bloedsuikerspiegel, zodat je vet gaat verbranden. Er wordt gewerkt met vezels die je helpen verzadigen, die een gunstige werking hebben op de werking van je darmen én die bovendien een positieve invloed hebben op je cholesterol.

Equilibre3 biedt een ruim assortiment aan producten, gaande van shakes, soepen en repen, tot pannenkoeken en wraps. Lees meer over de producten via de website van Equilibre3.

MIJN EIGEN ERVARING MET EQ3

Ik ging ook zélf de uitdaging aan! Lees er meer over in het volgende artikel.

Alleen? Of toch liever met twee?

Afvallen kan best een eenzaam proces zijn. Hoewel wij er alles aan doen om jou te ondersteunen, kan je soms toch het gevoel hebben dat je er alleen voor staat. We komen immers niet gedurende heel je traject bij je wonen 😉

Misschien heb je wel een partner, vriend(in) of familielid in je omgeving, iemand die ook eindelijk eens de strijd tegen de kilo’s wil winnen?

Kies je favoriete partner-in-crime en ga samen de uitdaging aan!

Extra ondersteuning nodig?

Wil je afvallen, maar heeft het aanpassen van je voeding alleen nog niet het gewenste effect? Doe je al hard je best, maar kan je nog wel wat extra ondersteuning gebruiken?

Wij zagen vaak cliënten in onze praktijk die last hadden van plaatselijke vetophopingen, cellulite, of die op bepaalde plekken toch maar moeilijk afvielen. In onze zoektocht om hen ook daarbij te kunnen helpen, ontdekten we de BodySculptor.

Intussen hebben we al hele mooie resultaten gezien bij onze cliënten en zijn we super blij dat we deze methode ook kunnen aanbieden!

Misschien is de BodySculptor ook iets voor jou?

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Tijdelijke cliëntenstop Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan.

Wachtlijst Jessified Health

Vul je gegevens in om op de wachtlijst te komen om door Jessica begeleid te worden.

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!