fbpx

Outdoor coaching

Profiteren van de voordelen van de natuur én van in beweging te zijn

Waarom outdoor sessies?

De vraag is misschien eerder: waarom niet?

Stress, burn-out, depressie, eetstoornissen… de gejaagde en veeleisende maatschappij eist z’n tol. Nochtans ligt de oplossing voor het grijpen, want steeds meer studies tonen aan hoeveel positieve effecten de natuur heeft.

In de natuur kom je tot rust: je autonoom zenuwstelsel gaat in de “rest & digest” modus, waarbij je hartslag en bloeddruk dalen en je spijsvertering vlotter verloopt. Wie regelmatig in de natuur vertoeft, ervaart een betere gemoedstoestand. Een (gratis) antidepressivum zonder bijwerkingen.

De frisse buitenlucht maakt ons veerkrachtiger en weerbaarder. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D. Het is ook goed voor ons brein. We worden creatiever en kunnen nadien met vernieuwde focus aan het werk. 

Daarnaast komen we in beweging, wat ook weer zorgt voor het verbeteren van onze fysieke én mentale gezondheid. 

Nooit eerder zaten we zoveel stil en doen we dagdagelijks zo weinig aan beweging, met alle gevolgen van dien. Een zittende levensstijl draagt bij tot het ontwikkelen van overgewicht en obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes, lage rugklachten en allerlei andere gezondheidsproblemen.

We moeten met z’n allen méér bewegen en méér naar buiten.

Met een outdoor coaching voeg je extra voordelen toe aan de coachingsgesprekken die we anders in de praktijk voeren.

#maaktdatgebuitenzijt

Praktisch

We vertrekken op de parking van de Teut, in Zonhoven. De Teut is een natuurgebied dat afwisselend bos en heide biedt, met prachtige vergezichten en heel wat vijvers.

We zien elkaar op de parking van de Teut, Donderslagseweg 32. 

Opgelet: NIET aan de parking aan de Holsteenbron, Hengelhoefseweg!

Afspraak aan het startbord achteraan rechts op de parking.

Dat kan zeker, maar deze outdoor coachings zijn niet elke dag mogelijk. Om het praktisch haalbaar te maken, gaan de sessies voorlopig enkel op vaste momenten in de week door en kan je deze niet zelf boeken.

Wens jij in de toekomst soms (of altijd) een outdoor coaching, stuur me dan gerust een berichtje of vermeld het tijdens je volgende afspraak. We leggen de volgende outdoor sessie dan samen vast.

Ben je een nieuwe cliënt? Je intake vindt steeds plaats in de praktijk in Zonhoven (of online), maar vanaf het tweede gesprek zijn outdoor coachings mogelijk.

Op dit moment biedt enkel Jessica outdoor sessies aan. Volg je coaching bij Loran of Amber, vermeld dan gerust indien je hierin interesse hebt, zodat we kunnen bekijken of je hiervoor ook bij hen terecht kan. 

Een outdoor coaching kan zowel 30 als 60 minuten duren. Er zijn verschillende routes mogelijk, zodat we tijdig terug op de parking zijn.

Dat is afhankelijk van jouw noden. We maken een wandeling, maar de natuur wordt ook ingezet als deel van de ervaring. Voel vooral ook zelf aan waar je nood aan hebt: flink doorstappen, vertragen, stilstaan, in een boom klimmen, in de plassen springen of misschien toch gewoon even op een bankje zitten? Het kan allemaal. Als we maar buiten zijn.

De gesprekken zijn zoals steeds bedoeld om je te laten reflecteren, je te inspireren en te motiveren. Je zal zien dat je dankzij de natuur met vernieuwde moed en kracht je traject zal kunnen verder zetten.

De weegschaal kan soms een handig hulpmiddel zijn, maar is geen absolute must om jouw vooruitgang te kunnen inschatten. We focussen ons veelal op gedrag, eerder dan enkel op het resultaat.

Daarnaast proberen we ook oog te hebben voor alle “niet-weegschaalgebonden effecten“. Welke voordelen merk je instant van gezondere gewoontes? Meer energie, een betere slaap, geen opgeblazen gevoel? Hou zeker ook deze factoren in de gaten, aangezien zij je ook op korte termijn kunnen motiveren om gezonde keuzes te maken. 

Wil je toch het effect van jouw aanpassingen opvolgen met behulp van de weegschaal? Je kan je ook thuis wegen, of af en toe wel een sessie in de praktijk plannen om even te checken wat de cijfers zeggen.

Vraag jezelf vooral af wat de toegevoegde waarde is en of het cijfer jou werkelijk helpt om betere keuzes te maken.

Gemakkelijke schoenen die een beetje vuil mogen worden (als het veel geregend heeft, kan het er wat modderig bij liggen) en een jas aangepast aan de weersomstandigheden.

TIP: kom je tijdens de werkuren? Leg dan een extra paar (wandel)schoenen in je koffer en wissel even van schoenen.

Er bestaat geen slecht weer, enkel slechte kledij 🙂 

Kleed je tegen de regen of de kou. Juist door wél de natuurelementen te trotseren voel je dat je LEEFT. Nadien ben je eens zo blij dat je er door bent gegaan. En onthoud: als je van binnen naar buiten kijkt, ziet het er altijd erger uit dan dat het in werkelijkheid is wanneer je er gewoon in zit.

Enkel bij stormgevaar, blijven we natuurlijk weg uit het bos en wordt er voor een alternatief gezorgd.

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!