fbpx

Online Diëtiste

Gewoon, consultaties bij jou in de huiskamer

IMG_0321

Waarom ook online dieetadvies?

Toen ik (Jessica) startte met mijn praktijk in Zonhoven, wist ik al meteen dat ik het anders wilde aanpakken dan je normaal gezien verwacht van een diëtiste. Vanuit mijn eigen ervaringen met mijn gewicht en relatie tot eten, wist ik dat het geven van puur voedingsadvies zelden voldoende is.

Als mensen starten bij mij, zeggen ze vaak dat ze een “stok achter de deur nodig hebben”. Ik wil niet die stok zijn. Ik wil niet dat het befaamde weegmoment dé reden is dat je naar mij komt. Ik wil je genoeg handvaten meegeven zodat je zélf je eigen stok achter de deur wordt. Ik wil je leren hoe je zelf bewuste keuzes kan maken, zodat je weer vat krijgt op je eetgedrag.

Steeds vaker begeleid ik mensen die last hebben van emo-eten en eetbuien. Mijn extra bijscholingen in de mental coaching en vooral contextuele gedragstherapie maken dat ik een laagje dieper kan gaan dan het overlopen van je eetschema. Onder je eetgedrag zitten namelijk een heleboel mechanismen, patronen, overtuigingen en barrières die dit gedrag in stand houden. Wanneer je deze factoren negeert, kan je nooit tot een blijvende gedragsverandering komen. Je hebt niet het zoveelste dieet nodig, je hebt inzicht nodig.

We achterhalen tijdens de consultaties dus de functie van je eetgedrag en het bezig zijn met je gewicht. Pas als we weten waarom je doet, wat je doet, krijg je keuzevrijheid om andere dingen te gaan doen. Ik leer je anders omgaan met de gedachten en gevoelens die tot nu toe dicteerden wat je deed. En het weegmoment? Dat is vaak van zo’n ondergeschikt belang, dat ik dat bij veel cliënten zelfs helemaal nooit meer doe.

Omdat veel mensen best ver rijden om op consultatie te komen en ik niet enkel mensen wil helpen die dichtbij genoeg wonen om dat te doen, bied ik nu ook de mogelijkheid tot online begeleiding. Dezelfde, diepgaande, consultaties als in Zonhoven, maar dan gewoon in je eigen huiskamer.

Nee, ik hoef je niet te wegen. Dat doe jij waarschijnlijk zelf al vaak genoeg.

Ondertussen bieden ook alle andere collega's online consultaties aan!

Werkwijze

Op voorhand

Jij maakt een eerste afspraak in mijn online agenda (en voor een vlotte opvolging best ook al een tweede, ongeveer een weekje later)

Ik stuur je per mail een Zoom-link.

Jij kan het programma Zoom installeren.

Op het afgesproken tijdstip klik je op de Zoom-link in je mailbox en zien we elkaar in de online consultatieruimte

In onderstaand filmpje begeleid ik je stap voor stap doorheen de voorbereiding.

Ben je toch niet zo vertrouwd met Zoom? De online consultatie kan ook doorgaan via Skype of zelfs via Whatsapp Video!

Intake-gesprek

Tijdens het intake-gesprek leren we elkaar kennen. Jij bent vooral aan het woord, ik luister en stel vragen, zoals:

– Wat wil je juist bereiken en waarom is dit belangrijk voor jou?
– Wat heb je in het verleden al allemaal geprobeerd?
– Hoe is je huidig gewicht/eetgedrag tot stand gekomen?
– Hoe zie je jezelf als je “er bent” (waar dan ook)?
– Wat is voor jou de moeite waard in het leven en hoe verhoudt je gewicht/relatie met voeding zich hiertoe?
– …?

Aan het einde van het gesprek kan jij me ook enkele vragen stellen, zodat je mij en mijn aanpak kan leren kennen. Zo kan je beslissen of deze online begeleiding iets voor jou is en of we samen verder gaan.

Als je graag verder door mij begeleid wordt, geef ik je (afhankelijk van je situatie) al enkele reflectie-opdrachten mee tegen de volgende keer.

 

Vervolgafspraken

Wekelijks of tweewekelijks spreken we terug af in dezelfde online consultatieruimte, zodat we een goed beeld krijgen van alles wat er speelt.

Ik geloof niet in pasklare oplossingen, dus hoe de vervolgafspraken er inhoudelijk uitzien, hangt echt af van wat je brengt.

– Soms geef ik voedingsadvies, soms (nog) niet.
– Misschien vraag ik je een (eet)dagboekje bij te houden.
– Vaak zal ik je een oefening of opdracht geven voor tussen de consultaties, maar niet altijd.
– Mogelijk doen we een bepaalde ervaringsgerichte oefening tijdens de consultatie.
– Het kan zijn dat ik iets deel over wat ik denk dat er speelt en je vraag om hier over na te denken tegen de volgende keer.
– …

In elk geval zal ik steeds op maat werken en alleen datgene doen wat ons allebei zinvol lijkt te doen, wat jouw proces kan helpen. Ik wil vooral dat je inzichten krijgt, zodat je telkens, na elke consultatie weer wat verder kan. Je krijgt van mij ook geregeld feedback.

Ben je er klaar voor?

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!