Werkwijze & tarieven

Zodat je weet wat er op je afkomt!

Werkwijze

We kunnen je individueel begeleiden of met jouw favoriete partner-in-crime. Jij beslist!

Hoe verlopen de consultaties?

 • 1

  Kennismakingsgesprek

  We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek, zodat we jou en je doelstellingen kunnen leren kennen. Dit eerste gesprek is nogal uitgebreid en duurt daarom 1 uur. We willen je immers zo goed mogelijk kunnen begeleiden. We voeren ook voor de eerste keer de BIVA-meting uit, om jouw lichaamssamenstelling te kunnen bepalen. Aan het einde van het gesprek heb je één of meerdere concrete acties op zak om alvast te beginnen.

 • 2

  Tweede gesprek

  De tweede consultatie duurt opnieuw 1 uur. De inhoud van dit gesprek is erg afhankelijk van je situatie. Heb je vooral nood aan voedingsadvies, werken we een plan van aanpak voor je uit. Worstel je meer met emo-eten, gaan we tijdens dit gesprek dieper in op de mechanismen die het emo-eten uitlokken.

 • 3

  Opvolgconsultaties

  Vanaf dan kom je regelmatig terug op consultatie, zodat we je vooruitgang van dichtbij kunnen opvolgen. Afhankelijk van je noden kom je een half uur of een uur. Regelmatig meten we opnieuw je lichaamssamenstelling. Zo zien we meteen of de gekozen aanpak werkt!

Sounds awesome!Ik maak een afspraak!

Meten is weten

Wij beschikken over een toestel waarmee we heel nauwkeurig jouw lichaamssamenstelling kunnen bepalen (BIVA-meting). Via 2 electroden op zowel je hand als je voet, wordt een niet-voelbare stroom door je lichaam gestuurd. De manier waarop je lichaam weerstand biedt aan deze stroom, vertelt iets over je spiermassa, je hydratatietoestand en de mate waarin je lichaam goed gevoed is. Aan de hand van deze metingen kan ook je vetmassa en je basisverbruik (= je metabolisme in rust) berekend worden.

Dit heeft als groot voordeel dat we enerzijds veel gerichter advies kunnen geven, anderzijds kunnen we samen jouw evolutie mooi opvolgen. Het getal op de weegschaal alléén zegt namelijk helemaal niets zonder deze metingen. Als je het gekregen advies goed opvolgt, zal je de cijfers van de BIVA-meting hoe dan ook zien verbeteren. Dit werkt erg motiverend!

 

Lees meer over de BIVA-meting

De BIVA meting 1 1 300x251 - Werkwijze & tarievenDe BIVA-meting - Krijg inzicht in jouw lichaamssamenstelling

Dankzij de Akern BIA 101 kan ik in mijn praktijk heel nauwkeurig de samenstelling van jouw lichaam meten. Dit heeft een grote toegevoegde waarde voor mijn begeleiding en jouw motivatie.

Waarom inzicht krijgen in jouw lichaam?

Je gewicht en je BMI geven een indicatie van een eventueel gezond gewicht of overgewicht, maar zeggen niets over je lichaamssamenstelling. Iemand kan een hoog gewicht hebben, maar zeer veel spiermassa hebben en daardoor juist heel gezond zijn.

Omgedraaid kan iemand met een BMI binnen de ideale grenzen een heel slechte lichaamssamenstelling hebben, met een hoog vetpercentage en een lage spiermassa. Of iemand kan op het eerste oog een gezond gewicht hebben, maar zeer weinig drinken of laxeermiddelen gebruiken en daardoor uitgedroogd zijn.

body composition 724x1024 - Werkwijze & tarieven
Je lichaamssamenstelling
biagram nutrigram 724x1024 - Werkwijze & tarieven
Je hydratatie- en voedingstoestand

Bij de start van een voedingsprogramma is het dus belangrijk niet enkel te kijken naar het gewicht, maar ook naar de lichaamssamenstelling. Inzicht in je lichaam zal helpen om te kunnen inschatten:

 • wat voor programma je best volgt
 • en welke resultaten we kunnen verwachten.

Iemand met een hoge BMI, maar ook een grote hoeveelheid spieren, zal een hogere basisverbranding hebben en dus gemakkelijker gewicht verliezen, dan iemand met dezelfde BMI en een lage spiermassa. Een persoon die na een behandeling tegen kanker een gezond gewicht lijkt te hebben, kan door de ziekte zeer veel spiermassa verloren zijn en dus een zeer lage verbranding hebben.

Het meten van de lichaamssamenstelling is ook een zeer nuttige manier om tijdens de behandeling de evolutie op te volgen. Wanneer je bijvoorbeeld gewicht wil verliezen, is het belangrijk dat je spiermassa op zijn minst gelijk blijft. Als we zien dat je spiermassa afneemt, is dit een duidelijk signaal dat het programma moet bijgestuurd worden.

Benieuwd naar jouw lichaamssamenstelling?

Maak meteen een afspraak voor een analyse en kort advies
voor slechts €30.

Je krijgt:

 • inzicht in jouw lichaam
  • wat is je vetpercentage?
  • heb je een goede basisverbranding?
  • ben je goed gehydrateerd?
  • zijn je lichaamscellen goed gevoed?
 • kort advies
  • waar moet je op letten qua voeding?
  • wat kan je doen om je lichaamssamenstelling te verbeteren?

Maak zelf je afspraak: klik op onderstaande knop, meld je aan en kies voor "Lichaamsanalyse met kort advies"

Maak meteen een afspraakin mijn online agenda

Tarieven

Aangezien jarenlange gewoonten meestal niet op enkele weken tijd veranderen, werken we eigenlijk bijna altijd met een traject (zie hieronder), maar losse sessies kunnen in sommige gevallen ook.

Welke aanpak ook het best voor jou is, de eerste twee keer kan je sowieso een losse sessie betalen, daarna kijken we samen wat het meest aangewezen is.

Losse consultaties

Heb je geen duidelijk doel voor ogen of heb je slechts enkele gerichte vragen?

De tarieven voor losse consultaties zijn de volgende:


Trajecten

De trajecten hebben meerdere voordelen:

 • Wij weten beiden op voorhand hoeveel tijd we ter beschikking zullen hebben.
 • Wij kunnen alles wat we je willen meegeven zodanig inplannen, dat je tegen het einde van het traject expert bent van je eigen lichaam en gezondheid.
 • Jij, op jouw beurt, gaat een duidelijk engagement aan waarmee je tegen jezelf zegt "JA! Ik ga ervoor".
 • En je krijgt een boel extra's.

Kortom, de kans op slagen wordt gewoon veel groter. Je loopt niet het risico dat je goede voornemens verwateren als je het even wat moeilijker krijgt of je leven wat drukker wordt.

De tarieven van de trajecten zijn de volgende:

Wat de trajecten juist inhouden en welk traject het beste bij jou past, wordt besproken tijdens de eerste of tweede consultatie.

Je hoeft pas na de tweede consultatie te beslissen in welk traject je stapt.

De consultaties worden steeds ter plaatse cash of via je banking app (op je gsm) afgerekend.

Wanneer je niet aanwezig kan zijn op je afspraak, kan je deze tot 48 uur op voorhand kosteloos annuleren. Verwittig je niet of te laat, wordt de afspraak alsnog aangerekend. Op vertoon van een doktersattest wordt dit verschuldigde bedrag kwijtgescholden.

 

In veel gevallen zorgt je mutualiteit voor een tegemoetkoming. Vraag ernaar bij je consultatie!

Voor mensen met diabetes of chronische nierinsufficëntie, die in het voortraject of zorgtraject zitten, zijn er aangepaste tarieven.

Professioneel voedingsadvies op maat


 

arrow - Werkwijze & tarieven
YES! Ik ga ervoor!

Consultaties enkel op afspraak

Raadpleeg de online agenda om een afspraak te maken.

Contact

Tel. nr.:
0475/377.841

E-mail:
info@jessifiedhealth.be

Praktijkadres:
Burkweg 27, 3520 Zonhoven

Copyright

Jessified Health is eigendom van Jessica Berden - BE0725602164

Privacyverklaring