Over ons

Want wie zit er eigenlijk aan de andere kant van de lijn?

Aangenaam, ik ben Jessica

Mama van twee kindjes. Ik heb nooit een gemakkelijke relatie gehad met mijn lichaam of met eten. We waren afwisselend vrienden of vijanden. Ik was een levende jojo, een emo-eter en eeuwige diëter. Daarnaast had ik geregeld last van bloedsuikerschommelingen en van mijn spijsvertering.  In mijn zoektocht naar een evenwicht, ontdekte ik wat voor mij werkte en groeide mijn interesse in voeding, beweging en gezondheid.

Ikzelf groeide ook als mens. Ik voelde mij beter in mijn vel en leerde houden van mijn lichaam in plaats van er tegen te vechten.

Hierdoor begon ik mijn kennis en eigen ervaring te gebruiken om vrienden en collega’s te helpen bij hun strijd tegen de kilo’s en allerlei kwaaltjes. Ik wou dat zij zich even goed konden voelen als ik. Ik behaalde regelmatig geweldige resultaten, maar had honger naar méér. Hoe fantastisch zou het zijn als ik hier mijn beroep van zou kunnen maken?

Van ervaringsdeskundige naar diëtiste

In 2011 startte ik met de opleiding “Voeding- en dieetkunde” aan de Odisee Hogeschool in Gent, waar ik afstudeerde met grote onderscheiding.  Nog tijdens deze opleiding ging ik op zoek naar manieren om mijn kennis over voeding en gezondheid aan te vullen met mijn andere passie: sport. Ik certificeerde me dan ook als NASM personal trainer. Omdat ik merkte dat motivatie en inspiratie de sleutel zijn tot een succesvolle begeleiding, volgde ik ondertussen cursussen rond mental coaching. Daarnaast ben ik ook diabeteseducator.

Sinds september 2018 ben ik ook contextueel gedragstherapeut in opleiding. Ik volg dit 4-jarig postgraduaat om ook het luik psychologie op een wetenschappelijk ondersteunde wijze te integreren in mijn aanpak.

En ik ben Annelies

Een professioneel opgeleide diëtiste en diabeteseducator met een missie! Ik versterk de praktijk van Jessica sinds januari 2019.

Ik was zelf al diëtiste toen ik plots geconfronteerd werd met de diagnose glutenintolerantie. Door deze aandoening mag ik geen producten eten die gemaakt zijn van o.a. tarwe, rogge en gerst. Het was erg moeilijk om hiermee te leren omgaan. Niet alleen veranderde wat ik mocht eten drastisch, ook de plekken waar ik nog kan eten zijn ontzettend beperkt. Zelfs enkele kruimels van gewoon brood kunnen mijn darmen in de war sturen en veroorzaken heel wat klachten. Toch leerde ik hiermee omgaan, waardoor ik de dag van vandaag kan zeggen dat ik weer geniet van eten!

Mijn doel?

Mensen helpen om zich vitaal en fit te voelen en dat via een empathische werkwijze met wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

Ik streef naar een totaalaanpak waarbij psychologie en gezonde voeding elkaar versterken. Ik ben gepassioneerd door gezonde voeding en wil mensen anders en gezonder, maar toch met smaak leren eten. Met andere woorden: ik wil iedereen “zin” geven in gezondheid!

 

Mijn visie?

Genieten van lekker én gezond eten

Of je nu komt om te vermageren, een intolerantie of diabetes hebt. Eten kan én moet lekker en gezond blijven. Want in tegenstelling tot wat vele mensen denken, kunnen die twee perfect samen gaan. Ik wil je helpen om voluit te kiezen voor een gezonde manier van eten en leven met volwaardige ingrediënten die voedzaam en lekker zijn en die je fitter en vitaler doen voelen.

SUCCESS 300x300 - Over ons

Een voedingsplan is altijd op maat gemaakt met de voorkeuren van de patiënten. Lekker gezond eten én wetenschap zijn de sleutelwoorden in mijn methodiek. Op een eenvoudige wijze aangebracht. Het resultaat? Je wordt je meer bewust van je eetgewoontes, vergroot je kennis over voeding en voelt je beter.

Onze visie

Waarom koos Jessica destijds voor de naam "Jessified Health - Diëtiste - Body & Mind Coach"?

 • J

  JESSIFIED

  Jessified heeft een dubbele betekenis. Enerzijds staat het voor justified. Ik ben erkend diëtiste, aangesloten bij het RIZIV. Dat betekent dus dat ik wetenschappelijk onderbouwd advies geef (ook wel evidence-based dietetics genoemd). Ik tracht steeds op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en zorg voor voortdurende bijscholing.
  Anderzijds is het afgeleid van mijn roepnaam, Jess. Ik gebruik mijn persoonlijke ervaring met vermageren en het zoeken naar de juiste voeding voor mijn lichamelijke kwaaltjes. Daarnaast heb ik een duidelijke eigen visie en werkwijze om de theorie in de praktijk om te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn persoonlijke touch een meerwaarde is voor mijn advies.

 • H

  HEALTH

  Bij het woord “diëtiste” denkt bijna iedereen aan afvallen. Een diëtiste kan hier natuurlijk bij helpen, maar een diëtiste kan veel meer betekenen. Wat je doel of de medische noodzaak ook is, als diëtiste zal ik er alles aan doen om je gezondheid een boost te geven.

 • C

  COACH

  Ik verdiepte me in coaching, motivationele gesprekstechnieken en psychologie.
  Zo kan ik je namelijk nog effectiever ondersteunen bij het verbeteren van je gezondheid en het behalen van je doelen. Van mij krijg je geen standaardadvies om het zus of zo te doen. Het sleutelwoord in mijn begeleiding is SAMENWERKEN. Ik kijk er naar uit om tijdens het veranderingsproces jouw ideale coach te zijn.