Over ons

Want wie zit er eigenlijk aan de andere kant van de lijn?

Aangenaam, ik ben Jessica

Mama van twee kindjes. Ik heb nooit een gemakkelijke relatie gehad met mijn lichaam of met eten. We waren afwisselend vrienden of vijanden. Ik was een levende jojo, een emo-eter en eeuwige diëter. Daarnaast had ik geregeld last van bloedsuikerschommelingen en van mijn spijsvertering.  In mijn zoektocht naar een evenwicht, ontdekte ik wat voor mij werkte en groeide mijn interesse in voeding, beweging en gezondheid.

Ikzelf groeide ook als mens. Ik voelde mij beter in mijn vel en leerde houden van mijn lichaam in plaats van er tegen te vechten.

Hierdoor begon ik mijn kennis en eigen ervaring te gebruiken om vrienden en collega’s te helpen bij hun strijd tegen de kilo’s en allerlei kwaaltjes. Ik wou dat zij zich even goed konden voelen als ik. Ik behaalde regelmatig geweldige resultaten, maar had honger naar méér. Hoe fantastisch zou het zijn als ik hier mijn beroep van zou kunnen maken?

Van ervaringsdeskundige naar diëtiste

In 2011 startte ik met de opleiding “Voeding- en dieetkunde” aan de Odisee Hogeschool in Gent, waar ik afstudeerde met grote onderscheiding.  Nog tijdens deze opleiding ging ik op zoek naar manieren om mijn kennis over voeding en gezondheid aan te vullen met mijn andere passie: sport. Ik certificeerde me dan ook als NASM personal trainer. Omdat ik merkte dat motivatie en inspiratie de sleutel zijn tot een succesvolle begeleiding, volgde ik ondertussen cursussen rond mental coaching. Daarnaast ben ik ook diabeteseducator.

Sinds september 2018 ben ik ook contextueel gedragstherapeut in opleiding. Ik volg dit 4-jarig postgraduaat om ook het luik psychologie op een wetenschappelijk ondersteunde wijze te integreren in mijn aanpak.

En ik ben Loran

Als tiener was ik al bezig met voeding en de invloed ervan op mijn lichaam. Ik lette voortdurend op mijn lijn en probeerde elk dieet uit dat in de boekjes stond, elke (sap)kuur en elk detoxprogramma. Na een aantal jaar leerde ik, met vallen en opstaan, dat een evenwichtige voeding (met af en toe een beloning natuurlijk ;-)) voor mij de beste manier was om mijn gewicht onder controle te houden.

Mijn eigen zoektocht inspireerde me om anderen te willen begeleiden naar een gezonde levensstijl, waardoor ik enkele jaren geleden afstudeerde als diëtiste. Sindsdien behaalde ik ook twee postgraduaat diploma’s en ging ik me meer verdiepen in coachingstechnieken.

Mijn aanpak?

Ik leerde Jessica kennen tijdens het postgraduaat diabeteseducator en versterk haar praktijk sinds juni 2019. Mijn aanpak? Mijn wetenschappelijk onderbouwde kennis delen op een toegankelijke en haalbare manier. Ik ben super praktisch ingesteld en heb duizend manieren om jou te motiveren en stimuleren!

Ten slotte een weetje over mij: sinds ik op Erasmus ging in Ethiopië kijk ik heel anders en veel positiever tegen het leven aan. Deze ingesteldheid vormt de rode draad doorheen mijn contact met mijn cliënten.

Mijn levensmotto is dan ook:

Everything will be okay in the end.
If it’s not okay, it’s not the end.

Hoi, ik ben Celine

Mijn job als diëtiste kan ik onmiddellijk terugkoppelen aan mijn persoonlijke ervaring. Net zoals Jessica en Loran heb ook ik geworsteld met mijn gewicht.

Ik voelde me niet goed in mijn vel en ik had geen zin om te sporten. Een streng dieet volgen vond ik moeilijk en ik hield geen enkele voedingsaanpassing lang vol.

Toen heb ik met de juiste hulp toch mijn weg naar een gelukkige en gezonde levensstijl gevonden.

 

 

Uiteindelijk was ik zo gebeten door gezonde voeding en mensen helpen dat ik hier verder in wou gaan.

Daarom heb ik me gespecialiseerd in de voeding- en dieetleer aan de Odisee hogeschool in Gent. In 2016 studeerde ik met onderscheiding af. Sindsdien heb ik nog geen moment stilgezeten. Ik blijf me bijscholen en verdiepen om jou zoveel mogelijk te helpen.

De laatste maanden leerde ik in het Coach The Coach-traject van Jessica mijn cliënten op een meer gedragsmatige manier begeleiden. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in werken aan je mindset en je te helpen bij emo-eten. 

Sinds januari 2021 versterk ik de praktijk van Jessified Health via online consultaties.

Leer Celine beter kennen dankzij dit interview

Onze visie...

GEEN DIEET...

Wij houden niet zo van het woord “dieet”. Strikt genomen is er met de betekenis eigenlijk niets mis:

di·eet (het; o; meervoud: diëten)

leefregel wat eten en drinken betreft, bv. op medische gronden of om af te vallen

MINDSET

Het probleem is dat het woord bij veel mensen allerlei gevoelens en gedachten oproept. Iets met heel strenge regels, moeilijk vol te houden. Iets tijdelijks, wat (gelukkig?) ooit voorbij gaat. We gaan “op dieet”. Bij voorkeur op maandag of “na Nieuwjaar”. Meestal gaan we op dieet om te vermageren. We willen liefst snel snel afvallen, de laatste kilootjes kwijtspelen vóór we op vakantie vertrekken of voor onze trouwdag.

JOJO

Er bestaan heel veel verschillende soorten diëten om af te vallen, het ene al gekker dan het andere. Ze werken meestal niet, of niet lang. Vaak hebben al die diëten één ding gemeen: als je ermee stopt, komen de kilo’s er vliegensvlug weer bij. En helaas brengen ze bijna altijd nog versterking mee, waardoor je uiteindelijk zwaarder bent dan voorheen. Hallo, jojo-effect!

...MAAR EEN GEZONDE LEVENSSTIJL

Zelf houden wij meer van de term “levensstijl“. Het omvat méér dan voeding alleen: beweging, regelmaat, goede slaapgewoontes, niet roken, … Wij leren je the big picture te zien. Je past je gewoontes aan, zodanig dat je ze de rest van je leven kan volhouden.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together