Over ons

Want wie zit er eigenlijk aan de andere kant van de lijn?

Aangenaam, ik ben Jessica

Mama van twee kindjes. Ik heb nooit een gemakkelijke relatie gehad met mijn lichaam of met eten. We waren afwisselend vrienden of vijanden. Ik was een levende jojo, een emo-eter en eeuwige diëter. Daarnaast had ik geregeld last van bloedsuikerschommelingen en van mijn spijsvertering.  In mijn zoektocht naar een evenwicht, ontdekte ik wat voor mij werkte en groeide mijn interesse in voeding, beweging en gezondheid.

Ikzelf groeide ook als mens. Ik voelde mij beter in mijn vel en leerde houden van mijn lichaam in plaats van er tegen te vechten.

Hierdoor begon ik mijn kennis en eigen ervaring te gebruiken om vrienden en collega’s te helpen bij hun strijd tegen de kilo’s en allerlei kwaaltjes. Ik wou dat zij zich even goed konden voelen als ik. Ik behaalde regelmatig geweldige resultaten, maar had honger naar méér. Hoe fantastisch zou het zijn als ik hier mijn beroep van zou kunnen maken?

Van ervaringsdeskundige naar diëtiste

In 2011 startte ik met de opleiding “Voeding- en dieetkunde” aan de Odisee Hogeschool in Gent, waar ik afstudeerde met grote onderscheiding.  Nog tijdens deze opleiding ging ik op zoek naar manieren om mijn kennis over voeding en gezondheid aan te vullen met mijn andere passie: sport. Ik certificeerde me dan ook als NASM personal trainer. Omdat ik merkte dat motivatie en inspiratie de sleutel zijn tot een succesvolle begeleiding, volgde ik ondertussen cursussen rond mental coaching. Daarnaast ben ik ook diabeteseducator.

Sinds september 2018 ben ik ook contextueel gedragstherapeut in opleiding. Ik volg dit 4-jarig postgraduaat om ook het luik psychologie op een wetenschappelijk ondersteunde wijze te integreren in mijn aanpak.

En ik ben Loran

Als tiener was ik al bezig met voeding en de invloed ervan op mijn lichaam. Ik lette voortdurend op mijn lijn en probeerde elk dieet uit dat in de boekjes stond, elke (sap)kuur en elk detoxprogramma. Na een aantal jaar leerde ik, met vallen en opstaan, dat een evenwichtige voeding (met af en toe een beloning natuurlijk ;-)) voor mij de beste manier was om mijn gewicht onder controle te houden.

Mijn eigen zoektocht inspireerde me om anderen te willen begeleiden naar een gezonde levensstijl, waardoor ik enkele jaren geleden afstudeerde als diëtiste. Sindsdien behaalde ik ook twee postgraduaat diploma’s en ging ik me meer verdiepen in coachingstechnieken.

Ik leerde Jessica kennen tijdens het postgraduaat diabeteseducator en versterk haar praktijk sinds juni 2019. Mijn aanpak? Mijn wetenschappelijk onderbouwde kennis delen op een toegankelijke en haalbare manier. Ik ben super praktisch ingesteld en heb duizend manieren om jou te motiveren en stimuleren!

Ten slotte een weetje over mij: sinds ik op Erasmus ging in Ethiopië kijk ik heel anders en veel positiever tegen het leven aan. Deze ingesteldheid vormt de rode draad doorheen mijn contact met mijn cliënten.

Mijn levensmotto is dan ook:

Everything will be okay in the end.

If it’s not okay, it’s not the end.

 

dietisten zonhoven scaled - Over ons

Onze visie

Wat anderen zeggen...

 • positive min - Over ons  Het is alsof je gezellig bij een vriendin zit te praten, iemand die je echt begrijpt en die uit eigen ervaring weet hoe het voelt en waar je mee in je hoofd zit. De drempel was hoog, maar Jessica heeft hem helemaal platgewalst door haar vrolijkheid, vriendelijkheid en losse manier van werken. Geen stijf, saai, streng gedoe. Een toffe, vrolijke, vriendelijke meid boordevol aanstekelijke energie en een bom aan goede tips en informatie en motivatie!!! Niet twijfelen, maak je afspraak nu, het kan ook online!!! Superhandig!

  1584879925 2061362150633596 - Over ons Seil Enna
  22 March 2020

  positive min - Over ons  Een tijdje geleden klopte ik aan bij Jessica, mentaal moe en ontmoedigd na een lange periode van ‘diëten zonder enig resultaat’ en ‘die enkele kilo’s die ik maar niet kwijt speelde’. Ik ben een slechte ‘afvaller’ en geloofde in geen enkel dieet meer. Totdat Jessica me het ‘Fittergy Sportvasten’ introduceerde; een kuur van 10 dagen met 3 afbouwdagen, 3 vastendagen, 4 opbouwdagen en dagelijkse sportsessies. Toegegeven, na Jessica’s eerste toelichting schoot de moed me in de schoenen: dit dieet leek me toch wel erg zwaar… Om een lang verhaal kort te maken: wat ben ik BLIJ dat ik deze uitdaging toch ben aangegaan! De 10 dagen zijn omgevlogen, mede dankzij Jessica’s begeleiding en enthousiaste aanmoedigingen die ik dagelijks mocht ontvangen. Nu enkele kilo’s lichter (op slechts 10 dagen!) en met een duidelijk ‘meer vergevingsgezind’ metabolisme kijk ik de toekomst weer positief tegemoet. Eindelijk iets gevonden dat echt werkt! Van harte aanbevolen dus… Nog eens superbedankt, Jessica! Jouw coaching en steun waren hartverwarmend en een cruciaal onderdeel van het welslagen van het traject.

  1584812163 4083457301680604 - Over ons Eva Vissers
  21 March 2020

  positive min - Over ons  Een afspraak bij Jessified Health is zoveel meer dan ‘naar de diëtiste gaan’... Jessica is de eerste die er in geslaagd is om het gevecht tegen de kilo’s voor mij in een ander daglicht te plaatsen. Het gaat over zoveel meer dan ‘letten op je eten’. Ze pakt het hele plaatje over het waarom van eten en niet opletten aan, tips en tricks, het opnieuw oppakken van je plan, ondanks een dip weer herpakken, ... en ze bevestigt op een heel warme manier ‘he, je bent ok!’. Dat is al bij al nog de allermooiste ervaring en wat een stimulans voor de motivatie! Het op gewicht blijven lukt goed, ik koop kleding die ik voordien nooit had durven dragen en ik weet, ook met enkele grammen naar omhoog, dat het heus wel weer kan lukken als ik mijn plan weer oppak. En dat, doe ik dan ook onmiddellijk. Merci!

  1584798267 2239300119425524 - Over ons Kenny-Barbara Broes-Dupuis
  21 March 2020
 • positive min - Over ons  Ik volg nu al een aantal maanden de online begeleiding bij Jess en ik vind het fantastisch! Zonhoven is te ver en ik hou ook wel van de flexibiliteit van de online consultaties. Waar en wanneer ik wil kan ik de call met Jess doen en begeleidt ze me 100% vanachter haar computer. Door het gebruik van de video lijkt het alsof we gewoon bij elkaar zitten. Ze tekent ook vaak zaken, wat mij heel hard helpt, om te visualiseren, ik zal de dominoblokjes nooit vergeten 🙂 Jess haar expertise, enthousiasme en gedrevenheid zijn van onschatbare waarde voor mij! Ik kan het alleen maar volmondig aanraden, zowel Jess als het online begeleidingstraject!!

  1584520017 3370326019649295 - Over ons Kathleen Vandenbulcke
  18 March 2020

  positive min - Over ons  Fantastisch dat ik online consultaties kan plannen (vermits ik in Zwisterland woon 😊)! Ik ben sinds korte tijd bij Jessica in behandeling, op aanraden van een andere klant van Jessica. Ik denk dat velen onder ons sceptisch zijn wat betreft het idee van een diëtist – maar Jessica is veel meer dan een enorm goede diëtist. Ze is contextueel gedragstherapeute in opleiding en kijkt naar het “volledige plaatje”. Bovendien is ze enorm gepassioneerd door haar job en haar cliënten. Ze is de eerste persoon die mij het vertrouwen geeft dat er eindelijk vooruitgang komt wat betreft mijn relatie met eten. Ze is begripvol, enthousiast, toegankelijk en enorm lief – de perfecte basis voor een open vertrouwensrelatie. Elke week kijk ik uit naar mijn consultatie, die we online doen, vermits ik in Zwitserland woon. Ik ben ENORM blij dat ik dankzij de online consultatie van Jessica’s hulp kan genieten (en voor degenen die er geen ervaring mee hebben: het is enorm simpel en toch persoonlijk, via een videoconference). Ik kan Jessica alleen maar aanraden; ze heeft nu al een enorme impact op mijn leven en ik wens het vele anderen toe.

  1584131252 2626988857428660 - Over ons Ancy Mechelmans
  13 March 2020

  positive min - Over ons  Mijn afspraken plan ik in bij Loran. Neemt de tijd om echt te luisteren. Altijd bereikbaar... er zijn ook menu’s beschikbaar die het makkelijker maken om gezond te koken.

  1584011501 2867193270044577 - Over ons Kristien Pwls
  12 March 2020
 • positive min - Over ons  Ik ben bij Loran in behandeling en ik voel me goed bij haar...kan goed luisteren en is een rustig persoon die mij op elke manier probeert te helpen met tips voor te stellen, ze straalt positiviteit uit en dat is héél belangrijk!

  1582743673 1531931890263728 - Over ons Anja Maes
  26 February 2020

  positive min - Over ons  Loran die bij Jessified Health werkt is een echte aanrader! Enorm tevreden van Loran. Inmiddels 8killo kwijt gespeeld door gezonden voeding. Als je mij vertelde enkele maanden geleden dat dit mij ging lukken had ik niemand geloofd maar dankzij Loran haar tips verliep alles vlot. Zelfs de feestdagen waren we goed doorgekomen. Enorm fier op mezelf maar ook wel enorm dankbaar! Zonder haar was dit zeker niet gelukt! Loran leerde me nieuwe producten kennen en gaf me tips over gezonde voeding. Dankzij haar weet ik nu gezonder te eten en leven.

  1580218470 2656626827717099 - Over ons Stefanie Grootjans
  28 January 2020

  positive min - Over ons  De weekmenu's van Jessica zijn een echte aanrader. We zijn nu 2 weken bezig en verrast door de lekkere smaken 😋 Daarnaast is het gemakkelijk om inkopen te doen en absoluut niet duur. Een aanrader voor iedereen, zelfs als je niet speciaal op je eten wil letten

  1579247754 2715859215167851 - Over ons Silvia Augusti
  17 January 2020
 • positive min - Over ons  Na alle jaren dat ik te kampen had met eetbuien en jojo effect, weet Jessica mij te motiveren en de juiste tips te geven. Ondertussen ben ik bijna op mijn streefgewicht. Ook de weekmenu's van Jessica zijn super. De gerechten zijn heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Daardoor kan ik mijn gezonde eetpatroon makkelijker volhouden en eet ik iedere dag iets anders wat ervoor niet het geval was. Dankjewel Jessica voor de hulp die je me tot nu toe al gegeven hebt.

  1579246127 2506617142764310 - Over ons Sabrina Gworek
  17 January 2020

  positive min - Over ons  Na al de dieeten geprobeerd te hebben en steeds te blijven hangen op een bepaald gewicht duikte ik met Jessica en powerslim onder dat gewicht. zelfs onder mijn streef gewicht. De -10kilo zorgt ook voor knalprestaties op mijn loopwedstrijden. Jessica begeleid me super goed en brengt me terug op het rechte pad. Super dame!

  1574150150 2905153749502779 - Over ons Carmen Keersmaekers
  19 November 2019

  positive min - Over ons  9 maanden geleden kwam ik vrij ongemotiveerd op men eerste afspraak. Tot de dag van men tweede afspraak was ik nog steeds niet gemotiveerd. En nu 16 kg lichter en een mooi resultaat op sportief vlak ben ik jessica heel Dankbaar voor haar tips, raad, peptalk, en nog zoveel meer. Ik mocht een nieuw leven ervaren zonder 1 dag het gevoel te hebben op dieet te zijn !!! Ik raad je zeker aan om met haar het parkoer af te leggen....

  1571412506 2317707718322049 - Over ons Andy Lemmens
  18 October 2019
 • positive min - Over ons  Jessica is het voorbije jaar zoveel meer geweest dan een diëtiste. Ze was mijn psycholoog die me hielp stress los te laten, mijn vriendin die naar mijn geklaag luisterde, mijn moeder die me soms terecht wees, maar vooral een mental coach die ervoor zorgde dat ik vandaag voor het eerst 15 km liep in dwars door hasselt. Maar tegelijkertijd kan ik met trots zeggen dan er ondertussen ook 20 kg achtergelaten zijn, dus ook de rol als diëtiste doet ze als de beste! Dank je wel voor alles Jessica, you make dreams come true!!!

  1570993570 2286596641350571 - Over ons Inge Verding
  13 October 2019

  positive min - Over ons  Na jaren schrik te hebben van diëtisten en diëten uiteindelijk toch de stap durven nemen nadat ik Jessica al een tijdje 'volgde'. Ik ben ingestapt in het online traject en deze aanpak bevalt me prima! Jessica geeft heel veel info omtrent het waarom sommige dingen betere keuzes zijn dan andere waardoor het totaal niet aanvoelt als een 'dieet'. We werken vooral aan het maken van betere keuzes wat resulteert in een andere manier van denken over eten zonder dat het als 'mag niet' aanvoelt. Het is makkelijk vol te houden en ik kan nog steeds genieten van een pleziertje, meer nog dan voorheen. Haar wekelijkse menu op vrijdag helpt enorm bij het kiezen van verantwoord eten en de porties zijn zo ruim dat wij er zelfs van eten met onze twee kinderen van 5 en 8. Ook zij lusten zonder problemen de leuke gerechten. Het klaarmaken van de gezonde maaltijden neemt zo weinig tijd in beslag doordat Jessica heeft nagedacht over een tijdsbesparende manier van koken, waardoor het koken op zich vlot en snel gaat. De ingrediënten zijn steevast te vinden in je lokale supermarkt, wat ook niet onbelangrijk is. Jess, ik kijk er naar uit om mijn traject verder te doorlopen en reken er op dat mijn manier van eten in de toekomst gezonder en gemakkelijker zal zijn.

  1569405911 2060104360770645 - Over ons Kim Maes
  25 September 2019

  stars 5 yellow - Over ons  Jessica is heel enthousiast, super tof in de omgang en enorm gedreven om je met raad en daad bij te staan! Job, gezin en druk sociaal leven zorgden ervoor dat er zo goed als geen tijd meer over was voor sport en ontspanning. Dankzij Body Sculptor kan dit nu wel. In amper 30 minuten per sessie kan ik nu heerlijk relaxen met als bijkomend voordeel dat kilo's en centimeters verdwijnen als sneeuw voor de zon! Een echte aanrader!!!! Het is prijzig, maar het is het waard!!!

  1564757940 3006323869383859 - Over ons Wendy Maes
  2 August 2019
 • positive min - Over ons  Ik sukkelde al jaren met maag en darm klachten. Alles wat voor mij "gezond" was bezorgde mij klachten en pijn, alles wat voor mij "lekker" was betekende extra kilo's. Jessica was voor mij de ultieme hoop..Ik had zoveel geprobeerd : glutenvrij, koolhydraten vrij..enz enz.... Telkens eindigde met nog meer klachten en een paar kilo's extra. Ik ben naar haar gestapt met de hoop dat het zou klikken en ik alles zou durven aan haar overlaten wat mijn voeding betreft. Jessica is vriendelijk, geduldig en VERASSEND. Ze kwam af met zoveel tips en tricks 🙂 🙂 ..Zoveel dingen waaraan ik nooit had gedacht! Ze heeft mij geweldig begeleid met een smile. Dag na dag begon ik mij beter te voelen. Ze houdt rekening met mijn gewoontes en heeft een plan opgesteld waarmee ik zeker op zeeeeeer lange (voor ALTIJD ;)) termijn kan leven. Na 3 dikke maanden ben ik mijn klachten bijna vergeten en ben zelf erdoor afgevallen. Mijn darmen en maag zijn een pak rustiger en verpesten niet meer mijn dagen. Bedankt Jessica Berden

  1554285130 1872399779552868 - Over ons Laura Natale
  3 April 2019

  positive min - Over ons  ik moest van de cardioloog 40 kg afvallen ik ben toen in contact gekomen met Jessica half juni begonnen en ben nu juist 20 kg afgevallen waar ik trots op ben en heb veel te danken aan de begeleiding Jessica zoekt altijd een oplossing en geeft u zoveel zelfvertrouwen dat de lange weg dragelijk is en zeker niet uitgehongerd bent Ik ben trots op mezelf en weet dat Jessica nog veel mensen gelukkig gaat maken toppie

  1542974289 2440863895983851 - Over ons Hilaire Aerts
  23 November 2018

  stars 5 yellow - Over ons  Ik heb met Jessica al vaak samen gewerkt en dat is elke keer opnieuw een plezier. Zij denkt out of the box en de cliënt staat altijd centraal. Zij heeft kennis van veel verschillende domeinen en schoolt zich continu bij om gebruik te kunnen maken van de laatste, nieuwe inzichten.

  1529068573 1902435156541600 - Over ons Odile Desbeck
  15 June 2018
 • stars 5 yellow - Over ons  Jessica geeft je een duidelijke en opbouwende begeleiding. Niks is te veel gevraagd! Dankzij haar oneindig vele tips zag ik het licht weer aan het einde van de tunnel... Je voelt je volledig op je gemak bij haar. Ze geeft je helemaal niet het gevoel dat ze je 'op je vingers komt tikken' !� Het is altijd weer een plezier om op consultatie te komen! Ik kijk er steeds naar uit!

  1517228753 1692057357564807 - Over ons Annelies Daemen
  29 January 2018

  stars 5 yellow - Over ons  Een fijne ontvangst en je voelt je er dadelijk op het gemak. Ik kan het alleen maar aanraden. Super !!!

  1515667301 2613549408656955 - Over ons Els Baerten
  11 January 2018

  stars 5 yellow - Over ons  Ik ben heel blij dat ik bij haar ben. Ze oordeelt me niet. Ze geeft me veel tip en helpt met mijn eetpatroon aan te passen. Ze luistert naar mijn verhaal. Ze is de moeite waard. Ik kijk er naar uit naar de volgende afspraak. En mijn kilootjes verdwijnen langszaam aan. Wekelijkse wandeling gebeurt ook via haar. Echt de moeite waard........

  1514909508 2023482784367004 - Over ons Ann Vermeir
  2 January 2018
 • stars 5 yellow - Over ons  Ik heb Jess leren kennen in 2013, toen ik net zwanger was van m'n dochtertje. Tijdens m'n zwangerschap bleek haar kennis erg nuttig, want ik was op korte tijd veel bijgekomen (zelfs m'n gyn vond het wat enthousiast...) en toen heeft zij me veel nuttige tips gegeven van wat ik best als gezonde tussendoortjes kon eten die goed vulden en voor een langer verzadigingsgevoel zorgden, zodat ik niet constant honger had. Na m'n bevalling ondernam ik enkele minder succesvolle pogingen om op eigen initiatief de zwangerschapskilo's eraf te krijgen (eten à la Pascale Naessens, of véél te weinig eten met vreetbuien als gevolg enz...). Uiteindelijk heb ik opnieuw Jess haar hulp ingeroepen. Zij maakte me duidelijk dat ik gezond eten en gewichtsverlies niet zozeer als een dieet mocht zien, maar als een way of life, waarin je zorgt dat je de juiste en voldoende voeding eet, in combinatie met lichaamsbeweging, en dan zou het resultaat vanzelf wel volgen. Ook kon ze me enkele specifieke producten aanraden voor de 'goestingskes' tussendoor zodat ik guilt-free kon snacken. Verder leerde ze me ook hoe ik zelf de juiste producten kon vinden aan de hand van de ingrediënten op de verpakking. Onvermijdelijk waren er dipjes en momenten dat ik toch niet kon weerstaan aan de lokroep van alles wat ongezond was, maar dan was Jess er weer met bemoedigende woorden, en om mij te zeggen dat dat op zich niet erg was, zo lang je je maar weer snel herpakte. Eind april ben ik met start to run begonnen, en in het begin durfde ik na een loop-sessie wel eens last hebben van inspanningshoofdpijn. Los van de aanmoedigingen, had Jess ook daarover advies klaar wat ik kon proberen om die hoofdpijn te voorkomen. Dankzij haar adviezen ben ik op 4 maanden tijd 8 kilo kwijt gespeeld, een mooi en gezond gemiddelde van 2kg per maand. Nu nog een beetje aan m'n uitgerekte buikspieren werken en wie weet worden de spiegel en ik binnenkort nog vriendjes �

  1503725094 2179591042053739 - Over ons Els Maes
  26 August 2017

  stars 5 yellow - Over ons  Ik ben nooit erg sportief geweest of erg hard bezig geweest met mijn voeding. Stiekem slopen er in de jaren toch heel wat kilo’s bij en mijn conditie nam elk jaar wat meer af. Tot ik begin dit jaar een dieptepunt bereikte. Ik raakte na een dagje ‘visiting Leuven’ amper aan de garage waar we onze auto hadden geparkeerd. Na drie maanden allerlei opties te hebben overwogen en evenveel uitvluchten te hebben gevonden, motiveerde Jess me om mee te doen aan een ‘Start to run’. Waar niemand in geloofde in mijn omgeving (mezelf incluis), gebeurde : ik kreeg de smaak te pakken! Ik ren met plezier en mijn conditie gaat zienderogen vooruit. Maar... de weegschaal werkte niet echt mee. Tijd voor de volgende stap : weet wat je eet. Dankzij het feit dat ik me beter voel door het rennen, ben ik nu ook meer gemotiveerd om na te denken over mijn eetgewoonten. Ook hier weer wist Jess me goede raad te geven. Ik ben niet op ‘dieet’ gegaan, maar heb mijn dieet/eetgewoonten aangepast. Dankzij de motiverende woorden en mailtjes van Jess, ren ik nu met plezier, let ik op wat ik eet en de weegschaal gaat traag maar gestaag naar beneden. Maar vooral : ik sta veel energieker in het leven dan voordien.

  1502914443 1870003656455493 - Over ons Tania Emmerechts
  16 August 2017

Waarom koos Jessica destijds voor de naam "Jessified Health - Diëtiste - Body & Mind Coach"?

 • J

  JESSIFIED

  Jessified heeft een dubbele betekenis. Enerzijds staat het voor justified. Ik ben erkend diëtiste, aangesloten bij het RIZIV. Dat betekent dus dat ik wetenschappelijk onderbouwd advies geef (ook wel evidence-based dietetics genoemd). Ik tracht steeds op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en zorg voor voortdurende bijscholing.
  Anderzijds is het afgeleid van mijn roepnaam, Jess. Ik gebruik mijn persoonlijke ervaring met vermageren en het zoeken naar de juiste voeding voor mijn lichamelijke kwaaltjes. Daarnaast heb ik een duidelijke eigen visie en werkwijze om de theorie in de praktijk om te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn persoonlijke touch een meerwaarde is voor mijn advies.

 • H

  HEALTH

  Bij het woord “diëtiste” denkt bijna iedereen aan afvallen. Een diëtiste kan hier natuurlijk bij helpen, maar een diëtiste kan veel meer betekenen. Wat je doel of de medische noodzaak ook is, als diëtiste zal ik er alles aan doen om je gezondheid een boost te geven.

 • C

  COACH

  Ik verdiepte me in coaching, motivationele gesprekstechnieken en psychologie.
  Zo kan ik je namelijk nog effectiever ondersteunen bij het verbeteren van je gezondheid en het behalen van je doelen. Van mij krijg je geen standaardadvies om het zus of zo te doen. Het sleutelwoord in mijn begeleiding is SAMENWERKEN. Ik kijk er naar uit om tijdens het veranderingsproces jouw ideale coach te zijn.

Verlies geen tijd, maar kilo's


 

arrow - Over ons
YES! Ik ga ervoor!

Consultaties enkel op afspraak

Raadpleeg de online agenda om een afspraak te maken.

Contact

Tel. nr.:
0475/377.841

E-mail:
info@jessifiedhealth.be

Praktijkadres:
Burkweg 27, 3520 Zonhoven

Copyright

Jessified Health is eigendom van Jessica Berden - BE0725602164

Privacyverklaring