Over ons

Want wie zit er eigenlijk aan de andere kant van de lijn?

Aangenaam, ik ben Jessica

Mama van twee kindjes. Ik heb nooit een gemakkelijke relatie gehad met mijn lichaam of met eten. We waren afwisselend vrienden of vijanden. Ik was een levende jojo, een emo-eter en eeuwige diëter. Daarnaast had ik geregeld last van bloedsuikerschommelingen en van mijn spijsvertering.  In mijn zoektocht naar een evenwicht, ontdekte ik wat voor mij werkte en groeide mijn interesse in voeding, beweging en gezondheid.

Ikzelf groeide ook als mens. Ik voelde mij beter in mijn vel en leerde houden van mijn lichaam in plaats van er tegen te vechten.

Hierdoor begon ik mijn kennis en eigen ervaring te gebruiken om vrienden en collega’s te helpen bij hun strijd tegen de kilo’s en allerlei kwaaltjes. Ik wou dat zij zich even goed konden voelen als ik. Ik behaalde regelmatig geweldige resultaten, maar had honger naar méér. Hoe fantastisch zou het zijn als ik hier mijn beroep van zou kunnen maken?

Van ervaringsdeskundige naar diëtiste

In 2011 startte ik met de opleiding “Voeding- en dieetkunde” aan de Odisee Hogeschool in Gent, waar ik afstudeerde met grote onderscheiding.  Nog tijdens deze opleiding ging ik op zoek naar manieren om mijn kennis over voeding en gezondheid aan te vullen met mijn andere passie: sport. Ik certificeerde me dan ook als NASM personal trainer. Omdat ik merkte dat motivatie en inspiratie de sleutel zijn tot een succesvolle begeleiding, volgde ik ondertussen cursussen rond mental coaching. Daarnaast ben ik ook diabeteseducator.

Sinds september 2018 ben ik ook contextueel gedragstherapeut in opleiding. Ik volg dit 4-jarig postgraduaat om ook het luik psychologie op een wetenschappelijk ondersteunde wijze te integreren in mijn aanpak.

En ik ben Loran

Ik ben diabeteseducator en nefrologisch diëtiste. Ik versterk de praktijk van Jessica sinds juni 2019.

Als tiener was ik al bezig met voeding en de invloed ervan op mijn lichaam. Ik lette voortdurend op mijn lijn en probeerde elk dieet uit dat in de boekjes stond, elke (sap)kuur en elk detoxprogramma. Na een aantal jaar leerde ik, met vallen en opstaan, dat een evenwichtige voeding (met af en toe een beloning natuurlijk ;-)) voor mij de beste manier was om mijn gewicht onder controle te houden.

Ondertussen ben ik ook al meer dan 10 jaar vegetariër, en dit vooral vanuit ecologische overwegingen. In het begin was het niet evident en heb ik enorm moeten zoeken naar gezonde vervangproducten. Tegenwoordig speelt de maatschappij steeds beter in op de wens van mensen om gezond, milieubewust én diervriendelijk te eten en hebben we als vegetariër veel meer mogelijkheden. Ik experimenteer dan ook erg graag in de keuken met nieuwe producten en smaken.

Mijn eigen zoektocht inspireerde me om anderen te willen begeleiden naar een gezonde levensstijl, waardoor ik enkele jaren geleden afstudeerde als diëtiste. Sindsdien behaalde ik ook twee postgraduaat diploma’s: dat van diabeteseducator en dat van nefrologisch diëtiste. Naast vegetarisme, ben ik dus ook gespecialiseerd in diabetes en nierproblemen.

Ik leerde Jessica kennen tijdens het postgraduaat diabeteseducator en versterk haar praktijk vanaf juni. Mijn aanpak? Mijn wetenschappelijk onderbouwde kennis delen op een toegankelijke en haalbare manier. Sinds ik op Erasmus ging in Ethiopië kijk ik heel anders en veel positiever tegen het leven aan. Deze ingesteldheid vormt de rode draad doorheen mijn contact met mijn cliënten.

Mijn levensmotto is dan ook:

Everything will be okay in the end.

If it’s not okay, it’s not the end.

 

Hey, ik ben Wencke

Down-to-earth, stille levensgenieter en plusmama van een meisje van 11 jaar. Net zoals Jessica heb ik lang een haat-liefdeverhouding gehad met eten. Als perfectioniste wou ik vooral in mijn studententijd volledige controle hebben over mijn lijn en mijn eetgedrag. Tijdens mijn eerste studie (Office Management) uitte zich dat in veel sporten, structuur opzoeken en continu met eten bezig zijn. Gaandeweg besefte ik dat dit niet de juiste methode was. Het maakte mij niet gelukkiger. Ik zocht de hulp van een diëtiste en coach, waardoor ik niet enkel terug een goede relatie kreeg met eten en bewegen, maar ook nieuwsgierig werd naar hoe voeding nu écht werkt.

Met die nieuwsgierigheid begon ik in 2005 aan mijn studie tot diëtiste aan de Thomas More hogeschool in Geel. Dit deed ik deeltijds terwijl ik ook werkte in een gezondheids- en afslankcentrum in Nederland en Bilzen. De combinatie van werk en studies maakte dat ik steeds de theorie aan de praktijk kon koppelen.

Vandaag probeer ik mijn eigen ervaringen met mensen te delen, door ook hen op hun eigen manier naar een gezonde relatie met voeding te brengen. Perfectie bestaat daarbij niet, kleine stappen zetten naar gewoontes waar jij je in kan vinden wel.

Door de jaren heen volgde ik daarbij verschillende bijscholingen, telkens met het oog op de relatie tussen voeding en psychologie: welke prikkels doen ons eten, en –omgekeerd- wat doet eten met ons lichaam? In mijn consultaties met cliënten zal ik dan ook steeds uitgaan van een totaalbeeld, eerder dan van puur theoretische adviezen.

Vanaf augustus 2019 maak ik deel uit van het team bij Jessified Health. Vanuit mijn eerdere ervaringen als diëtiste zal ik me hierbij vooral focussen op begeleiding bij overgewicht en obesitas, hart- en vaataandoeningen (cholesterol, hoge bloeddruk, metabool syndroom), en (herstel bij) eetstoornissen. Aangezien ik zelf al 23 jaar vegetariër ben, met een sterke interesse voor veganisme, is ook dit een hulpvraag waar ik je bij kan helpen.

Onze visie

Waarom koos Jessica destijds voor de naam "Jessified Health - Diëtiste - Body & Mind Coach"?

 • J

  JESSIFIED

  Jessified heeft een dubbele betekenis. Enerzijds staat het voor justified. Ik ben erkend diëtiste, aangesloten bij het RIZIV. Dat betekent dus dat ik wetenschappelijk onderbouwd advies geef (ook wel evidence-based dietetics genoemd). Ik tracht steeds op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en zorg voor voortdurende bijscholing.
  Anderzijds is het afgeleid van mijn roepnaam, Jess. Ik gebruik mijn persoonlijke ervaring met vermageren en het zoeken naar de juiste voeding voor mijn lichamelijke kwaaltjes. Daarnaast heb ik een duidelijke eigen visie en werkwijze om de theorie in de praktijk om te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat mijn persoonlijke touch een meerwaarde is voor mijn advies.

 • H

  HEALTH

  Bij het woord “diëtiste” denkt bijna iedereen aan afvallen. Een diëtiste kan hier natuurlijk bij helpen, maar een diëtiste kan veel meer betekenen. Wat je doel of de medische noodzaak ook is, als diëtiste zal ik er alles aan doen om je gezondheid een boost te geven.

 • C

  COACH

  Ik verdiepte me in coaching, motivationele gesprekstechnieken en psychologie.
  Zo kan ik je namelijk nog effectiever ondersteunen bij het verbeteren van je gezondheid en het behalen van je doelen. Van mij krijg je geen standaardadvies om het zus of zo te doen. Het sleutelwoord in mijn begeleiding is SAMENWERKEN. Ik kijk er naar uit om tijdens het veranderingsproces jouw ideale coach te zijn.

Verlies geen tijd, maar kilo's


 

arrow - Over ons
YES! Ik ga ervoor!

Consultaties enkel op afspraak

Raadpleeg de online agenda om een afspraak te maken.

Contact

Tel. nr.:
0475/377.841

E-mail:
info@jessifiedhealth.be

Praktijkadres:
Burkweg 27, 3520 Zonhoven

Copyright

Jessified Health is eigendom van Jessica Berden - BE0725602164

Privacyverklaring