fbpx

Bij mij kan je terecht:

 

Je kan me bereiken via mail of telefonisch: 0475/377 841

Jessica Berden

“Nobody can go back and start a new beginning.
But anyone can start today and make a new ending.”

Aangenaam, ik ben Jessica

Mama van twee kindjes. Ik heb nooit een gemakkelijke relatie gehad met mijn lichaam of met eten. We waren afwisselend vrienden of vijanden. Ik was een levende jojo, een emo-eter en eeuwige diëter. Daarnaast had ik geregeld last van bloedsuikerschommelingen en van mijn spijsvertering.  In mijn zoektocht naar een evenwicht, ontdekte ik wat voor mij werkte en groeide mijn interesse in voeding, beweging en gezondheid.

Ikzelf groeide ook als mens. Ik voelde mij beter in mijn vel en leerde houden van mijn lichaam in plaats van er tegen te vechten.

Hierdoor begon ik mijn kennis en eigen ervaring te gebruiken om vrienden en collega’s te helpen bij hun strijd tegen de kilo’s en allerlei kwaaltjes. Ik wou dat zij zich even goed konden voelen als ik. Ik behaalde regelmatig geweldige resultaten, maar had honger naar méér. Hoe fantastisch zou het zijn als ik hier mijn beroep van zou kunnen maken?

Van ervaringsdeskundige naar diëtiste

In 2011 startte ik met de opleiding “Voeding- en dieetkunde” aan de Odisee Hogeschool in Gent, waar ik afstudeerde met grote onderscheiding.  Nog tijdens deze opleiding ging ik op zoek naar manieren om mijn kennis over voeding en gezondheid aan te vullen met mijn andere passie: sport. Ik certificeerde me dan ook als NASM personal trainer. Omdat ik merkte dat motivatie en inspiratie de sleutel zijn tot een succesvolle begeleiding, volgde ik ondertussen cursussen rond mental coaching. Daarnaast ben ik ook diabeteseducator.

In 2017 richtte ik mijn praktijk Jessified Health op. Al gauw kon ik de vele aanvragen van cliënten zelf niet meer volgen en werd het team uitgebreid. 

Tussen september 2018 en juni 2022 volgde ik ook het 4-jarig post-graduaat contextueel gedragstherapeut. Ik volgde deze therapie-opleiding om ook het psychologische aspect van voeding en lichaamsbeleving op een wetenschappelijk ondersteunde wijze te integreren in mijn aanpak. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten met een moeilijke relatie met eten en/of hun lichaam.

Sinds februari 2023 volg ik een extra opleiding in de sportvoeding. Door mijn eigen sportieve hobby’s, vind ik dit eveneens een heel boeiende materie.

Intussen begeleid ik niet enkel cliënten, maar ook andere gezondheidsprofessionals via verschillende coachingstrajecten.

Psssst wist je dat ik ook een podast heb?

Samen met Prisca ben ik trotse host van de podcast “Ren jezelf niet voorbij“. Deze podcast is er voor iedereen die onderweg is in het leven, en daarbij wel eens struikelt!

Je kan de podcast beluisteren op Spotify en op iTunes!

Mijn werk binnen Jessified Health

Ik begeleid cliënten die willen werken aan:

 • gewichtsverlies met een duurzaam resultaat
 • emo-eten
 • eetstoornissen (eetbuien, anorexia, boulimia)
 • een gezonde relatie met voeding en/of zichzelf
 
Ik doe dit door het combineren van mijn kennis over voeding met principes uit de contextuele gedragstherapie. Mijn aanpak kenmerkt zich door een compassievolle en ongedwongen stijl, met oog voor jouw individuele noden. Ik kijk veel verder dan jouw eetpatroon, maar zorg voor een totaalaanpak, zodat je ook als mens groeit en gelukkiger wordt.

 

Daarnaast begeleid ik andere gezondheidsprofessionals via:

 • Coach the Coach: een opleidingstraject om jouw cliënten meer gedragsmatig te coachen i.p.v. te adviseren
 • Re-Focus: persoonlijke coaching voor jou als gezondheidsprofessional, zodat je gefocust leert omgaan met je eigen doelen en uitdagingen

Maak een afspraak met Jessica

Ik begeleid cliënten op:

 • maandagvoormiddag, -namiddag en -avond
 • dinsdagvoormiddag en -namiddag (outdoor)
 • woensdagvoormiddag
 • donderdagvoormiddag, -namiddag en -avond
 • vrijdagnamiddag (outdoor)

Opgelet: de outdoor-sessies kan je niet zelf via de online agenda plannen. Deze worden altijd samen vast gelegd na minstens 1 gesprek in de praktijk (of online).

Mijn collega's

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!