1) Je bespaart er tijd mee
Wanneer je 1 keer in de week een weekmenu maakt, moet je dus ook maar 1 keer nadenken over wat je gaat maken en hoef je maar 1 keer naar de winkel om de grote inkopen te doen. Misschien moet je tussendoor nog wel eens vlug de buurtsuperette binnen springen voor enkele kleinigheden. Maar de hele sight-seeing tour van de winkel, die hoef je nog maar één keer te doen.
2) Het is gemakkelijker om gezond te eten
Ze zeggen wel eens: “fail to plan, is plan to fail”. Zeker als je gezonder wil eten, is een weekmenu bijna onontbeerlijk. Als je niet op voorhand plant, loop je namelijk het risico dat je intenties verwateren wanneer de honger toeslaat. Door een weekmenu te maken, staat alles op voorhand vast. Wellicht kan je nog een beetje schuiven binnen in je planning, maar je hebt alles in huis voor gezonde maaltijden, je hoeft ze enkel nog maar te maken.
Bovendien kan je er gemakkelijker voor zorgen dat je een evenwichtig samengesteld menu hebt. Door op weekbasis voldoende variatie te voorzien, voorkom je dat je altijd pasta eet. Of misschien maar roteert tussen 5 soorten groenten in totaal. Of dat je telkens kiest voor worsten of hamburgers wanneer je geen inspiratie hebt.
3) Je spaart geld uit
Wanneer je zonder plan door de winkel loopt, bestaat de kans dat je dingen in je kar gooit waar je geen concreet plan voor hebt. Ze belanden dan in je koelkast en mogelijk vergeet je dat ze daar liggen. Na enkele dagen zien die onbestemde groenten er niet meer zo fris uit en eindigen ze hoogstwaarschijnlijk op de composthoop.
Door een weekmenu te maken, koop je enkel wat je ook echt zal opeten. Ook kan je rekening houden met de voorraad in je diepvriezer of keukenkast, zodat je ook daar geen voedingswaren laat bederven.
4) Gemak en rust in je hoofd
Wanneer je gezinsleden vragen “wat gaan we eten?” moet je je hoofd er niet meer over breken. Je hoeft geen inspiratie meer te gaan zoeken, daar waar er na een lange werkdag geen meer is, namelijk in je hoofd.
Je komt thuis, je kijkt op je weekmenu (en je laat je huisgenoten hetzelfde doen) en je kan beginnen koken. Staat er de dag erna iets van diepvriesproducten op het menu? Leg ze alvast in de koelkast. Zo zijn ze morgen ontdooid en kan je ook morgen snel aan de slag.
5) Meer variatie en smaakervaringen
Meer variatie is niet alleen gezond, het is ook gewoon fijn om niet altijd hetzelfde te eten. Je leert nieuwe dingen kennen, of je herontdekt misschien smaken die je vergeten was.
Het is veel minder saai en zo hou je je het ook gemakkelijker vol om gezond te eten!
Elke week een Gezond Weekmenu in je mailbox, dat is…
Lekker en gevarieerd eten kunnen klaarmaken in een mum van een tijd
Niet meer moeten nadenken over de eeuwige vraag “Wat eten we vandaag?”
Gezond kunnen eten zonder tijd te moeten investeren in het nadenken over voeding
Nieuwe recepten, producten en smaken leren kennen
Stiekem gewicht verliezen zonder dat je er moeite voor hoeft te doen
Drie maanden lang krijg je elke vrijdag:
Een evenwichtig samengesteld weekmenu
Vijf recepten voor gerechten die gezond én snel én gemakkelijk zijn
Een overzichtelijk boodschappenlijstje, zodat je zelf je boodschappen kan doen in je gebruikelijke supermarkt