fbpx

ABC of your health: Brood

In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van dit artikel. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter B.

Wij dachten meteen aan het woord “brood”. Brood wordt vaak meteen gekoppeld aan koolhydraten wat dan weer gezien wordt als “slecht” of “ongezond”. Wel, niets is minder waar! Een voedingsmiddel is nooit “gezond” of “ongezond”, het draait om je voedingspatroon waar je beter naar kijkt.

Als het dan niet om het voedingsmiddel zelf gaat, waar kan je dan wel op letten? Er zijn voornamelijk 3 factoren waar je aandacht aan kan schenken.
– De portie: stem je portie koolhydraten wat af op hoe actief je die dag bent. Des te actiever, des te meer energie je nodig hebt.
– De kwaliteit: de volkoren variant zal je sneller en meer verzadigen. Daarnaast is het voor je algemene gezondheid interessant om voldoende vezels te eten.
– Wat je erbij eet: dubbel beleg, dagelijks charcuterie, suikerrijke chocopasta,… wat je op je boterham legt heeft natuurlijk ook een invloed op het aantal kcal dat je binnenspeelt en op je algemene gezondheid.

Is brood een dikmaker? Neen. Is brood ongezond? Zeker niet. Maar zoals je kon lezen, zijn er wel een aantal trucjes om je gezond voedingspatroon te blijven bewaken. Wil je ook op een evenwichtige manier leren eten? Maak dan zeker een afspraak via onze website!

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!