In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van dit artikel. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter B.
Wij dachten meteen aan het woord “brood”. Brood wordt vaak meteen gekoppeld aan koolhydraten wat dan weer gezien wordt als “slecht” of “ongezond”. Wel, niets is minder waar! Een voedingsmiddel is nooit “gezond” of “ongezond”, het draait om je voedingspatroon waar je beter naar kijkt.
Als het dan niet om het voedingsmiddel zelf gaat, waar kan je dan wel op letten? Er zijn voornamelijk 3 factoren waar je aandacht aan kan schenken.
– De portie: stem je portie koolhydraten wat af op hoe actief je die dag bent. Des te actiever, des te meer energie je nodig hebt.
– De kwaliteit: de volkoren variant zal je sneller en meer verzadigen. Daarnaast is het voor je algemene gezondheid interessant om voldoende vezels te eten.
– Wat je erbij eet: dubbel beleg, dagelijks charcuterie, suikerrijke chocopasta,… wat je op je boterham legt heeft natuurlijk ook een invloed op het aantal kcal dat je binnenspeelt en op je algemene gezondheid.
Is brood een dikmaker? Neen. Is brood ongezond? Zeker niet. Maar zoals je kon lezen, zijn er wel een aantal trucjes om je gezond voedingspatroon te blijven bewaken. Wil je ook op een evenwichtige manier leren eten? Maak dan zeker een afspraak via onze website!