fbpx

ABC of your health: Fruit

In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van deze post. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter F.

Fruit, het dessert van de natuur! 😉 Maar toch kan het op sommige dagen echt een opdracht zijn om voldoende fruit binnen te krijgen. Het Vlaams Instituut Gezond Leven raadt aan om dagelijks 250 g fruit te eten, wat overeenkomt met 2 stukken fruit per dag. Laat je niet vangen, 1 stuk fruit zou een 125 g moeten wegen wat ongeveer een appel of een peer is. Eet je een mandarijn, een kiwi, etc. dan is het de bedoeling dat je 2 stuks eet voor 1 portie.

Maar hoe kom je nu aan twee stukken fruit per dag? 🤔
– De ochtendstond heeft goud én fruit in de mond! Een stukje fruit bij het ontbijt kan op verschillende manieren: een los stuk fruit voordat je je boterhammen eet, havermoutpap met een stuk fruit, fruit als beleg, een kom yoghurt met fruit, etc. 
– Heb je tussendoor een hongertje? Kies dan voor een stuk fruit! Heb je het gevoel dat dit niet voldoende vult? Eet er dan enkele ongezouten noten bij.
– Eet het eens als dessert van je lunch of warme maaltijd. Soms vinden mensen fruit als tussendoortje onhandig omwille het snijden, het eventuele knoeien met sappen e.d. Zit je toch al aan tafel met een bord voor je neus, dan valt deze drempel meteen weg.
– Zin in een late night snack? Ook dan kan je kiezen voor een stuk fruit!

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!