fbpx

ABC of your health: groenten

In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van deze post. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter G.

Groenten zouden best de hoofdrol spelen in je dagelijks menu. Het Vlaams Instituut Gezond Leven raadt namelijk aan om dagelijks 300 g groenten te eten. Klinkt veel hé? Gelukkig kan je het doorheen de dag spreiden en zijn wij er om jou concrete tips mee te geven om dat doel af te vinken! ✔️

– Eet ‘s middags een portie groenten. Eet je boterhammen? Ideaal! Beleg deze dan met wat extra rauwkost of snijd er wat groentjes bij on the side. 
– Drink soep. Maak 1-2 keer soep in de week en je kan dagelijks een portie groenten moeiteloos naar binnen werken. Eet het bij je boterhammen of drink het tussendoor. 
– Zorg dat je bord bij de avondmaaltijd voor de helft gevuld is met groenten. Neem je daarna nog bij? Geef dan zeker prioriteit aan de groenten!
-Eet tussendoor een portie groenten. Rauwe groentjes zoals paprika, wortel of komkommer met hummus om in te dippen kan van tijd tot tijd eens smaken!

Probeer zo veel mogelijk te variëren in groentesoorten, maar kies zeker voor soorten die je lekker vindt of waarmee je eens wilt experimenteren.

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!