fbpx

ABC of your health: Omega-3

In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van deze post. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter O.

In deze post geven we je graag wat meer info over omega-3 vetzuren zodat jij exact weet wat je ermee moet en waarom het van belang is.

Omega-3 vetzuren vallen binnen de groep onverzadigde vetzuren en de Onverzadigde vetzuren zijn Oké (handig trucje om te onthouden!). Je hebt 3 soorten van de omega-3 vetzuren: alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) & docosahexaeenzuur (DHA). ALA kan je verkrijgen uit plantaardige bronnen terwijl EPA en DHA enkel uit dierlijke bronnen gehaald kan worden.

Wat maakt nu dat we een post schrijven over omega-3? Wel, omega-3 vetzuren helpen ons lichaam gezond te houden door onze hersenen en ogen te ondersteunen. Elk vetzuur heeft een functie apart, maar over het algemeen kunnen we stellen dat omega-3 vetzuren belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van kinderen, de werking van het hart, het ondersteunen van onze bloeddruk & het remmen van ontstekingen.

Bronnen van ALA zijn plantaardige oliën en bepaalde noten en zaden. Voorbeelden hiervan zijn lijnzaadolie, raapzaadolie, sojaolie, walnoten, etc. EPA en DHA vind je terug in visolie of vette vis, niet zo handig dus als je vegetariër bent denk je nu waarschijnlijk. Wel, dat hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn. Het EPA en DHA dat in visolie zit, wordt niet aangemaakt door de vis zelf, maar komt wel in de vis terecht door de voeding die hij eet: algen. “Moeten we dan opeens allemaal aan de algen?” hoor ik je al denken met de bijbehorende gezichtsuitdrukking 🤢. Nee, niet noodzakelijk 😮‍💨! Er bestaan supplementen met EPA en DHA op basis van algenolie (bijvoorbeeld van het merk Testa), ideaal dus als je vegetariër bent!

Voor EPA en DHA wordt een dosis van 200 mg per dag aangeraden. Kijk dus zeker goed op de verpakking om de dosis per capsule te bestuderen.

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!