fbpx

ABC of your health: Progressie

In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van deze post. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter P.

Progressie boeken is vaak een belangrijk onderdeel binnen onze begeleiding. Wij vragen je dan wel meteen, aan wat meet jij progressie af? 🤔

Wanneer we naar de verwachtingen polsen in onze consultaties, komt vaak de factor “gewicht” naar boven; graag wil de cliënt x aantal kilo’s verliezen op x aantal tijd. Hoewel gewichtsverlies zeker een onderdeel mag zijn van de doelen die je wilt bereiken, kan het ook nuttig te zijn om andere focuspunten in je doelstellingen op te nemen. Andere focuspunten kunnen dan zijn dat je na verloop van tijd minstens 2 stukken fruit per dag eet, minstens 1,5 liter water per dag drinkt, terug met de trap naar je werkplek kan gaan in plaats van de lift, kan voetballen met je kleinkind, van een stukje taart kan genieten (dus niet meer óf geen taart eten is óf heel de taart), etc.

Deze uitleg gaven we enkele jaren geleden aan een cliënt van ons waardoor ze naast haar gewichtsdoel ook andere doelen stelde. Op het moment dat ze merkte dat ze alle andere doelen bereikte en haar gewicht voor die laatste 6 kg niet meer mee wou, liet ze haar gewichtsdoel achterwegen. Ze redeneerde dat ze zich op dat moment zo goed in haar vel voelde, dat ze het er niet voor over had om die laatste 6 kg kwijt te spelen als dat betekende dat ze bepaalde voeding moest laten of een uur extra moest gaan sporten. Ze was perfect gelukkig op dat moment, met die 6 kg extra. Is dat niet mooi? 🥰

 

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!