fbpx

ABC of your health: Honger

In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van deze post. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter H.

Eet jij volgens je honger-verzadingsgevoel? Gemakkelijk is het in ieder geval niet, maar het werpt wel zijn vruchten af eenmaal je het onder de knie hebt. Daarom geven we je enkele tips:

– Zorg ervoor dat je met je volle aandacht aan tafel zit. Leg alle afleidingen aan de kant en wees aanwezig tijdens je eetmoment. Proef, ruik en kijk naar wat er op je bord ligt.
– Voel je honger aan. Vaak zijn we doorheen de jaren het wat verleerd om de signalen die ons lichaam geeft op te merken. Wil je iets gaan eten of heb je het idee honger te hebben? Sta dan eerst eens stil bij wat je voelt in je lichaam. Gromt je maag? Denk je de hele tijd aan eten? Voel je je wat slap? Of verveel je je misschien gewoon? Door hier even bij stil te staan, ontdek je makkelijker of je echt honger hebt of je iets wilt eten vanuit een andere beweegreden. 
– Neem eens een kleiner bord om uit te eten. Vaak speelt het mentale gedeelte ook een rol. Een goed gevuld klein bord kan ons meer de indruk geven dat we meer dan voldoende gegeten hebben dan een groter bord met dezelfde hoeveelheid op. Deze tip maakt de drempel wat lager om eens te experimenteren met je hongergevoel. Je zal namelijk het idee hebben dat je nog steeds voldoende gegeten hebt, maar je mag zal toch minder gevuld zijn.

Moet je dan steeds naar je hongergevoel luisteren? Best wel, maar natuurlijk mag je ook je gezond verstand gebruiken. In bepaalde situaties kan het niet zo handig zijn om alleen maar naar je hongergevoel te luisteren. Vb. Je vertrekt om 14u naar een evenement dat tot 19u duurt. De kans is groot dat als je om 12u gegeten hebt, je uitgehongerd zal zijn wanneer je thuis komt. Daarom kan het handig zijn om rond 11u een tussendoortje te nemen en rond 13u30 een middagmaaltijd te nemen.

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!