fbpx

Chocopasta van Balade

chocopasta baladeAf en toe kom ik in de winkel producten tegen die ik de moeite waard vind om te bespreken op mijn blog. Dit kunnen producten zijn die ik wil aanbevelen of juist niet. Voortaan is er dus een nieuwe categorie “product in de kijker”. Vandaag lees je mijn mening over de chocopasta van Balade.

Waarom staat deze chocopasta in de kijker?

Veel van mijn cliënten zijn verknocht aan hun chocopasta op de boterham. Het is vaak één van de gewoontes waar men maar moeilijk afscheid van kan nemen. Als men niet houdt van hartig broodbeleg op de boterham, komt men al gauw uit bij choco. Niet alleen bevat een doorsnee choco behoorlijk wat calorieën, het is ook geen gezonde keuze. Hierdoor vragen cliënten me soms of er betere alternatieven bestaan. Die zijn er, en deze chocopasta is er één van.

Wat zit erin?

Ik heb de pure chocopasta van Balade eens vergeleken met de chocopasta van een bekend merk. Er bestaat ook een hazelnoot-variant die nog net iets minder calorieën bevat, maar dit is redelijk verwaarloosbaar. Als we kijken naar de ingrediënten valt meteen op dat er in de Balade chocopasta veel méér ingrediënten zitten. Dit is te verklaren door het feit dat men hulpstoffen nodig heeft om dezelfde aangename consistentie te bereiken van gewone chocopasta. De gewone choco bevat immers meer vet en meer suiker. Doordat de Balade chocopasta minder koolhydraten én minder vet bevat, is ook de hoeveelheid calorieën een stuk lager: bijna de helft minder. In de strijd tegen de kilo’s, is dit dus mooi meegenomen. Niet alleen zit er minder totaal vet in deze choco, er zit ook minder verzadigd vet in. Het verzadigd vet in de gewone choco is afkomstig van palmvet. Het is deze soort die in verband wordt gebracht met een hoger risico op hart- en vaatziekten. Te vermijden dus. Dat deze choco geen palmvet bevat, is dus een positieve zaak. Doordat deze choco minder suiker bevat en wel veel melk, is het wel een product dat koel moet bewaard worden. Er werd bovendien gebruik gemaakt van bewaarmiddelen en een stabilisator, om te voorkomen dat het product snel zou bederven. chocopasta van balade versus gewone chocopasta

Hoe smaakt hij?

Persoonlijk vind ik de pure soort lekkerder dan de hazelnoot-variant van hetzelfde merk, maar dat is een kwestie van smaak. Het is wel even wennen dat deze choco koud is omdat hij uit de koelkast komt, tegenover een gewone choco die je op kamertemperatuur bewaart. Er zit veel minder suiker in, maar zoet is deze choco zeker en vast nog steeds. De chocoladesmaak komt ook goed tot uiting.

Is dit product een aanrader?

Deze choco is een stuk calorie-armer dan gewone choco én hij is ook minder ongezond. Vergis je echter niet: een gezond product is dit nog steeds niet.  Je kan hem zeker af en toe gebruiken, maar maak er geen dagelijkse gewoonte van. Heb je een vraag over een bepaald product? Stuur me zeker een mailtje, dan plaats ik het ook eens in de kijker!

Schrijf je in voor onze supermarkt safari!

We zijn geen fan van calorieën tellen, maar calorieën tellen wel. Bovendien zijn ook andere eigenschappen van een voedingsmiddel handig om te weten, zoals: hoeveel suikers bevat het, in hoeverre bevat het ongezonde vetten, wat maakt dat een product wel of niet verzadigend zal zijn...?

Zou jij graag in staat zijn om zelf een gezonde keuze te maken in de producten die jij uitkiest? In onze masterclass Supermarkt Safari krijg je de kans om hier meer over bij te leren!

In deze masterclass leer je:

  • het belang van de juiste productkeuze
  • hoe je etiketten kan interpreteren
  • waarop je best kan letten bij het vergelijken van producten
  • hoe je elke productgroep interpreteert
  • enkele goede en minder goede voorbeelden binnen elke productgroep
  • hoe je ervoor zorgt dat jij je niet langer in de luren laat leggen door slimme marketingtactieken
 

Behalve alle info, krijg je ook een handige cheat sheet om mee te nemen naar de winkel, zodat je snel kan oordelen of een product wel zo gezond is als het er misschien uitziet!

Als je deze masterclass aankoopt, krijg je meteen toegang tot de opname. Deze kan je zo vaak herbekijken als je wilt.

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!