fbpx

Hack Your Health: Hoe ga ik bewuster om met mijn voeding PART 1

Als kind worden we ook rond eten opgevoed, of dat nu bewust of onbewust is. We krijgen gewoontes mee van ons gezin en er heersen heel wat waarden en normen rond eten. Heb jij bv. steeds geleerd om je bord volledig leeg te eten? Dan is de kans groot dat het niet altijd gemakkelijk is voor jou om naar je hongergevoel te luisteren. Je ziet vast wel voor je hoe de kok bij jou in huis het eten aan het bereiden was, welke producten gebruikt werden en de hoeveelheden die op je bord verschenen. Vaak worden die gewoontes gekopieerd, zonder er verder over na te denken of dat nu echt goede gewoontes zijn of niet. Bewustzijn rond voeding is wat we vaak missen, maar wel een hulpmiddel kan zijn voor een gezondere levensstijl.

Hoe doe je dit dan?

Heb jij vaak na 10 minuten je maaltijd al naar binnen geschrokt? Probeer dan eens bewuster met je voeding om te gaan. Eten is zoveel meer dan gewoon knabbelen en doorslikken! Probeer eens de tijd te nemen om je eten te bekijken voor je het in je mond stopt. Ziet elk tomaatje er hetzelfde uit? Zijn sommigen misschien roder dan anderen? Wat vertelt de geur je? Zal het je een zoete of een eerder zure smaak bezorgen? Laat de smaken eens écht binnenkomen en denk eens na wat je hiervan vindt. Prefereer jij een zoete of toch een zuurdere tomaat? Laat je hele mond de tomaat verkennen en merk op dat het verschillend aanvoelt op bepaalde plaatsen in je mond. En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik denk dat de boodschap wel duidelijk is. Sta wat meer stil bij wat je eet.

Wil je meer?

Heb jij nood aan meer inspiratie? Mis je wat creativiteit en/of tijd om iets gezond klaar te maken? Dan is ons gezond weekmenu zeker iets voor jou! Je ontvangt elke week een menu met 5 gezonde én lekkere recepten. Gevarieerd, evenwichtig samengesteld en rekening houdend met het seizoen. Voor slechts 19,99 euro voor 3 maanden krijg jij elke week 5 recepten!

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!