Vlees eten kan en mag in een gezond voedingspatroon, maar toch is het daar waar het vaak misloopt. Sommige vleessoorten bevatten an sich al heel wat verzadigd vet, wat onze gezondheid niet echt ten goede komt. Vaak bevat onze bereidingswijze ook nog heel wat vet, maar wist je dat dit helemaal niet nodig is? Denk eens aan die mooie zomeravonden met een lekker stukje vlees van op de barbecue. Daar gebruiken we toch ook geen extra vet? Natuurlijk kunnen we (jammer genoeg) niet heel het jaar door barbecueën, maar we kunnen wel met enkele aanpassingen letten op onze vetinname bij vlees.
Enkele tips
✔Gril je vlees en vis eens wat meer. Het is hetzelfde principe als barbecueën, maar dan binnen. Gebruik hiervoor een grillpan of een oven.
✔Maak je vlees eens klaar in de airfryer.
✔Maak je gebruik van een vettere vleessoort zoals gehakt? Een pan met een goede anti-aanbaklaag should do the job. Geen vetstof nodig dus.
✔Bereid je vis eens in een papillot. Je gebruikt minder vet en je kan er extra groentjes in verwerken! Breng op smaak met look, citroen, peper & zout. Tijm, rozemarijn of dille kunnen het afmaken.
✔Gebruik je toch vetstof om in te bakken? Opteer dan voor een sprayflacon. Spray een laagje olie in je pan en je zal nog steeds minder olie gebruikt hebben dan door gewoon te gieten.
We kunnen dus zeker af en toe wel eens genieten van lekker stukje vlees. Met deze tips kan dat gelukkig evenzeer én ben je ook nog eens extra lief voor je lijf. Win-win toch?
Wil je meer?
Heb jij nood aan meer inspiratie? Mis je wat creativiteit en/of tijd om iets gezond klaar te maken? Dan is ons gezond weekmenu zeker iets voor jou! Je ontvangt elke week een menu met 5 gezonde én lekkere recepten. Gevarieerd, evenwichtig samengesteld en rekening houdend met het seizoen. Voor slechts 19,99 euro voor 3 maanden krijg jij elke week 5 recepten!