fbpx

Hack your health: Hoe hanteer ik de juiste porties

Onze porties zijn vaak te groot, en dat kan vele redenen hebben. Vaak weten we niet juist hoeveel gram vlees we nu eigenlijk mogen eten bij de avondmaaltijd of hoeveel gram groenten er per dag aangeraden worden. Kennis is macht wordt er ook wel eens gezegd, en dat is hier ook zo.

Enkele tips

✔Vul de helft van je bord met groenten. Nog honger? Maak van groenten dan jouw prioriteit.

✔Wist je dat je maar 1 eetlepel vetstof per persoon nodig hebt voor de gehele avondmaaltijd?

✔Een stuk vlees bij de avondmaaltijd zou ongeveer 100 g per persoon mogen wegen. Vis 120 g en peulvruchten 135 g.

✔Als je ‘s avonds nog zin hebt in bv. chips of nootjes, probeer dan jouw portie in een kommetje te doen. Zo eindig je niet met een grotere portie dan je eigenlijk wou.

✔300 g groenten per dag is niet niets. Probeer daarom je porties te verspreiden. Neem eens kerstomaatjes mee als tussendoortje of start je middagmaaltijd eens met soep.

✔We weten bijna allemaal dat we 1,5 l water per dag zouden moeten drinken. Maar weet jij ook dat dit 7-8 glazen zijn?

✔Heb je zin in frisdrank? Meestal drink je frisdrank uit goesting en niet uit dorst. 15 cl is ideaal hiervoor!


Met deze tips leer je bewuster omgaan met de porties die je neemt. Vaak is het een kwestie van gewenning en bewustwording hierbij is vaak al een eerste stap. Neem kleine stapjes en voordat je het weet, zit je al een stapje dichter in de richting van een gezonde levensstijl.

Wil je meer?

Heb jij nood aan meer inspiratie? Mis je wat creativiteit en/of tijd om iets gezond klaar te maken? Dan is ons gezond weekmenu zeker iets voor jou! Je ontvangt elke week een menu met 5 gezonde én lekkere recepten. Gevarieerd, evenwichtig samengesteld en rekening houdend met het seizoen. Voor slechts 19,99 euro voor 3 maanden krijg jij elke week 5 recepten!

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!