Een bechamelsaus kan als snel zwaar op je maag vallen door de hoeveelheid vet die het bevat en bovendien is hij behoorlijk calorierijk! Deze klassieker kan echter wel niet ontbreken bij een gerecht zoals witloof met hesp en kaas. Daarom gingen wij op zoek naar een manier om de klassieke versie lichter en gemakkelijker te maken. And guess what? We hebben het gevonden!
Recept
Ingrediënten
300 ml melk
30 g bloem
Peper & zout
Nootmuskaat
1-2 eetlepels citroensap
Bereidingswijze
Meng de koude melk en de bloem door elkaar in een pannetje zodat de bloem kan oplossen. Plaats het pannetje op een zacht vuurtje en meng goed door met een garde tot het mengsel begint in te dikken. Indien de saus aan de dikke kant is, kan je nog steeds koude melk toevoegen om de saus te verdunnen. Wanneer de je saus de gewenste dikte heeft, laat je het nog even door pruttelen op een laag vuurtje tot je een gladde bechamelsaus hebt. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat naar smaak en voeg het citroensap toe zodat je een frisse saus hebt.
Wat is jouw lievelingsgerechtje met bechamelsaus?
Wil je meer?
Heb jij nood aan meer inspiratie? Mis je wat creativiteit en/of tijd om iets gezond klaar te maken? Dan is ons gezond weekmenu zeker iets voor jou! Je ontvangt elke week een menu met 5 gezonde én lekkere recepten. Gevarieerd, evenwichtig samengesteld en rekening houdend met het seizoen. Voor slechts 19,99 euro voor 3 maanden krijg jij elke week 5 recepten!