fbpx

Hack your health: magere bechamelsaus

Een bechamelsaus kan als snel zwaar op je maag vallen door de hoeveelheid vet die het bevat en bovendien is hij behoorlijk calorierijk! Deze klassieker kan echter wel niet ontbreken bij een gerecht zoals witloof met hesp en kaas. Daarom gingen wij op zoek naar een manier om de klassieke versie lichter en gemakkelijker te maken. And guess what? We hebben het gevonden!  

Recept

Ingrediënten 

300 ml melk 
30 g bloem 
Peper & zout 
Nootmuskaat 
1-2 eetlepels citroensap 

Bereidingswijze 

Meng de koude melk en de bloem door elkaar in een pannetje zodat de bloem kan oplossen. Plaats het pannetje op een zacht vuurtje en meng goed door met een garde tot het mengsel begint in te dikken. Indien de saus aan de dikke kant is, kan je nog steeds koude melk toevoegen om de saus te verdunnen. Wanneer de je saus de gewenste dikte heeft, laat je het nog even door pruttelen op een laag vuurtje tot je een gladde bechamelsaus hebt. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat naar smaak en voeg het citroensap toe zodat je een frisse saus hebt.  

Wat is jouw lievelingsgerechtje met bechamelsaus?  

Wil je meer?

Heb jij nood aan meer inspiratie? Mis je wat creativiteit en/of tijd om iets gezond klaar te maken? Dan is ons gezond weekmenu zeker iets voor jou! Je ontvangt elke week een menu met 5 gezonde én lekkere recepten. Gevarieerd, evenwichtig samengesteld en rekening houdend met het seizoen. Voor slechts 19,99 euro voor 3 maanden krijg jij elke week 5 recepten!

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!