fbpx

Hack your health: meer fruit & groenten PART 2

Het is vaak een kwestie van vergeten meer groenten en fruit te eten bij je maaltijd. Enerzijds is dat natuurlijk jammer, maar anderzijds kan je daar gelukkig ook een mouw aan passen! Het hoeft niet altijd super ingewikkeld en moeilijk te zijn om gezond te zijn en daar is deze tip een perfect voorbeeld van.  

Het is vaak zo dat wanneer het etenstijd is, we met de lekkerste dingen eerst starten en dat is helemaal oké! Alleen gebeurt het op zo’n momenten dat we onze groenten en fruit een beetje verwaarlozen en dát willen we liefst vermijden. Wat hierbij kan helpen is om je vooral te focussen op de producten waarvan je graag meer wilt eten. Kom jij niet aan je 300 g groenten of je 2-3 stukken fruit per dag? Probeer hier dan vooral een prioriteit van te maken. Je kan je ontbijt starten met een stukje fruit, eet je daardoor een boterham minder? Dan is dat zo. 🤷‍♀️ Een lekker fris slaatje in de zomer of een warme kom soep in de winter kan het startschot geven bij je hoofdmaaltijd. Nog honger na je eerste bord? Opteer dan eerst voor de groenten! Wat denk je ervan om je boterhammen eens te beleggen met extra groentjes? Een boterham met eiersalade belegd met extra sla, tomaat en komkommer kan even goed (of zelfs beter) smaken! Heb je een hongertje tussendoor? Vraag je dan eens af wat jouw lichaam nog kan gebruiken om extra energie op te doen. Misschien at je ‘s ochtends en omelet met ui, spinazie en champignons en heb je nu zin in iets zoet? Denk dan eerst aan je beste vriend fruit!  

Natuurlijk is het belangrijk om je groenten en fruit lekker te maken. Je doet niet veel mensen plezier met een stuk rauwe komkommer en gelukkig hoeft dat ook niet!

Enkele tips

  • Eet je rauwkost? Maak er dan steeds een dressing bij om meer smaak te geven.  
  • Ook koude groenten kan je op smaak brengen aan de hand van kruiden. We eten vaak gewoon rauwe tomaten terwijl iedereen weet dat basilicum hier enorm lekker bij is. Peterselie op wortels of een algenmix op een gemengd slaatje kan een wereld van verschil maken.  
  • Wie zegt er dat je altijd koud fruit moet eten? Warm eens een appel in de microgolf/oven of op het vuur met een beetje kaneel. Een heerlijke snack voor in de winter.  
  • Probeer eens een andere bereidingswijze uit. Steeds je groenten op dezelfde manier bereiden kan al eens saai worden, dus durf zeker eens te experimenteren hiermee! Door te stomen krijg je een veel intensere smaak en behoud je product ook meer van zijn voedingsstoffen. Grillen geeft een bbq-vibe en door de groenten te wokken krijg je een krokantere touch.  
  • Plaats een fruitmand in het zicht. Er zijn zo van die dagen waarop we snel-snel iets opeten omdat we écht geen tijd hebben. Kom je in de keuken en zie je een banaan liggen? Dan is de kans groter dat we die gaan nemen dan wanneer je er nog naar moet gaan zoeken.  
  • Eet je warme groenten ook eens met een sausje. In dit artikel kan je lezen hoe je enkele klassieke sauzen magerder kan bereiden. 

 

Wat zorgt er bij jou voor dat je meer groenten en fruit eet?  

Wil je meer?

Heb jij nood aan meer inspiratie? Mis je wat creativiteit en/of tijd om iets gezond klaar te maken? Dan is ons gezond weekmenu zeker iets voor jou! Je ontvangt elke week een menu met 5 gezonde én lekkere recepten. Gevarieerd, evenwichtig samengesteld en rekening houdend met het seizoen. Voor slechts 19,99 euro voor 3 maanden krijg jij elke week 5 recepten!

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!