fbpx

“Help, ik heb eetbuien!”

Vaak zien cliënten hun eetbuien als een probleem dat opgelost moet worden. Het bos staat in de fik en ze hopen dat ik hen help die brand te blussen. Begrijpelijk. (Hier stond het bos immers jarenlang in de fik)

Maar wat veroorzaakte de bosbrand eigenlijk? Het vraagt moed om in te zien, dat je zélf degene bent, die de lucifers aansteekt. Keer op keer.

🔥Door te verwachten dat je super weinig kan eten door de dag en dat je daar maar genoeg mee moet hebben.

🔥Door je dagelijks te wegen en boos te zijn op jezelf wanneer je niet afgevallen bent.

🔥Door jezelf al het lekkers te ontzeggen, uit schrik dat je nooit meer zal kunnen stoppen als je er eenmaal aan begint.

🔥Door jezelf kapot te werken en dat maar normaal te vinden.

🔥Door altijd éérst even nog dit en dat te doen, maar nooit voor jezelf te zorgen.

🔥Door de lat op alle vlakken zó hoog te leggen dat er op het einde van de dag geen spatje wilskracht meer over blijft om de verleidingen te weerstaan.

🔥Door jezelf te vertellen dat je maar sterk moet zijn, telkens wanneer je voelt dat het niet gaat en niet te verdragen dat je zou moeten toegeven: “ik ben op”.

 

 

Dus eet je. Vreet je. Geef je liever jezelf de schuld na een eetbui, dan je slecht te voelen over dingen waar je géén invloed over hebt.

Herkenbaar? Voor mij in elk geval wel.

Maar de bosbrand is niet het probleem. De lucifers zijn dat wel. Je kan nog zo veel proberen blussen, naar diëtisten of therapeuten gaan… ooit zal je moeten stoppen met telkens opnieuw het vuur aan te steken. Leg het pakje lucifers neer en ga eens luisteren naar wat jouw lijf je te vertellen heeft.

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!