fbpx

Redenen waarom jij je overeet

Het is niet altijd gemakkelijk om je honger- en verzadigingsgevoel goed te kunnen aanvoelen. Zeker niet als je hier nog niet veel ervaring mee hebt.

Veel cliënten komen na een bepaalde tijd tot de conclusie dat ze zich eigenlijk al jaren overeten. Dat hoeft niet dagelijks te zijn, maar als dat op regelmatige basis gebeurt, kan het je gewicht en gezondheid wel in de weg komen te zitten. Om hier een beter zicht op te krijgen, hebben we voor jou enkele veel voorkomende redenen opgesomd waarom jij je kan overeten.

Wat er vooral belangrijk is, is dat je je bewust begint te worden van wanneer dit dreigt te gebeuren. Is het de grootste zonden om je af en toe een keer te overeten? Neen, zeker niet. Maar laat het wel een bewuste keuze zijn wanneer je dit doet.

Sommige redenen zijn al makkelijker te elimineren als anderen. Zo kan je er vrij gemakkelijk voor zorgen dat je de tv uitschakelt bij de maaltijd. Herken je het zwart-wit denken of de “omdat het nu nog kan” mentaliteit? Weet dan dat het normaal is om het gevoel te hebben dat je hierin “vast” zit. Wil je hier graag begeleiding bij? Kijk dan zeker eens op onze website en maak een afspraak bij één van onze diëtisten!

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!