fbpx

The ABC of Your Health: Koekjes

In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van deze post. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter K.

Bij de letter K dachten we meteen aan koekjes, want wie houdt er nu niet van koekjes? 🤤

Vaak denken we dat koekjes of chocolade, snoepjes, … not done zijn in een gezond eetpatroon, maar niets is minder waar. Zoals we regelmatig herhalen, is het belangrijk om vooral naar het gehele voedingspatroon te kijken en dit te beoordelen. Eén voedingsmiddel zelf kan je niet gezond of ongezond maken, dus zolang je eetpatroon evenwichtig is samengesteld, hoef je je daar niet te veel zorgen om te maken. Uiteraard is het wel handig om kennis te verwerven, zodat je bewuste keuzes kan maken bij wat je in je mond stopt. Zo zijn er bepaalde criteria waarmee je kan beoordelen in hoeverre het koekje bijdraagt tot een evenwichtig eetpatroon:
< 100 kcal per portie
< 15 gram vetten per 100 gram EN < 1/3 verzadigd vet 
< 1/3 suikers van het totale koolhydraat gehalte
> 6 gram vezels per 100 gram
Een koekje dat voldoet aan deze criteria is zelfs nog best voedzaam en kan je gerust dagelijks eten, zonder dat het je eetpatroon uit balans brengt.

Is het een stuk rijker aan calorieën, suiker of (verzadigd) vet en/of armer aan vezels, spreken we eerder van een genotsproduct, wat je best niet té vaak eet. Daarbij zijn dus vooral de frequentie en de portie van belang. Probeer er dan in elk geval met de volle aandacht van te genieten en voel je vooral niet schuldig. 

 

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!