fbpx

The ABC of Your Health: Mindset

In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van deze post. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter M.

Wist jij dat je brein neuroplastisch is? Dit betekent dat je brein kan veranderen en naarmate je bepaalde onderdelen ervan meer gebruikt, sterker kan worden! Je kan dus je dromen beginnen naleven, maar daarvoor moet je wel eerst een growth-mindset hebben.

Iedereen wordt geboren met een growth-mindset. Als kind ga je maar al te graag een uitdaging aan om je doelen te bereiken. Je ziet in elke situatie wel een mogelijkheid om het te doen slagen. Heb je iets nog nooit gedaan? Dan zal het je vast wel lukken! Of ken jij een baby die besloot dat stappen de moeite niet waard was, nadat hij een keer te veel gevallen was? 😉

Door negatieve ervaringen of kritiek die we ontvangen kan deze growth-mindset veranderen in een fixed-mindset. Uit je comfortzone treden wordt wat moeilijker, als je gelooft dat persoonlijke groei afhankelijk is van talent. Heb je nog nooit iets gedaan? Dan is de kans groot dat je dat het ook niet probeert, want wat als er obstakels op de weg staan?

Met een fixed-mindset ben je er dus van overtuigd dat er iets je niet zal lukken, waardoor je ook niet geneigd ben om erover bij te leren. Je zal dus niet tot actie komen. Hierdoor wordt je overtuiging bevestigd en verandert er niets. Met een growth-mindset geloof je erin dat je kan bijleren, waardoor je geneigd bent je best te doen om beter te worden. Je zal hierdoor jezelf ontwikkelen waardoor persoonlijke groei ontstaat.

Oké, maar hoe gaan we dan van een fixed-mindset naar een growth-mindset? Weet dat dit een proces van vallen en opstaan is en dat hier tijd voor nodig is. Stap één is jezelf van de overtuiging ontdoen dat falen iets negatief is en dat het leven maar loopt zoals het loopt. Weet dat falen een onderdeel van het leerproces is en dat je je leven in eigen handen kan nemen.

Heb jij een growth- of een fixed-mindset?

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!