fbpx

The ABC of your health: nee

In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van deze post. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter N.

Nee zeggen of je grenzen stellen is niet altijd gemakkelijk. Soms wordt er iets van je gevraagd en denk je “Nope, dat ga/kan/wil ik absoluut niet doen” en komt er toch, om welke dan reden dan ook, uit je mond “Tuurlijk, dat ga ik doen!” 🤨🙄😔

Vaak hebben we het idee dat “nee” zeggen not done is en dat we dan meteen een slecht persoon zijn. Oké, mensen helpen geeft je een gevoel van voldoening waardoor je je goed voelt. Maar wanneer je mensen gaat helpen en je er zelf onder lijdt, krijgt het toch een wrange nasmaak. Hierdoor ga je over je eigen grenzen, waardoor er minder ruimte over blijft om bijvoorbeeld te sporten, gezond te koken… of je duikt de koekenkast in omdat je met je spanning geen blijf meer weet. Altijd ja knikken levert je dus ook niet helemaal op wat je wilt.

Probeer volgende keer eens het verschil op te merken tussen jij die “ja” zegt omdat je iemand oprecht wil helpen … en jij die “ja” zegt omdat je schrik hebt voor de reactie indien je nee zegt. Het gaat om een balans vinden tussen respect hebben voor anderen en respect hebben voor jezelf.

Je hoeft niet vlakaf alleen maar “nee” te zeggen wanneer de volgende keer iemand iets van je vraagt en het niet lukt voor jou. Je kan gerust een constructief gesprekje voeren. Dat kan er uitzien als volgt: “Ik merk dat wat je van me vraagt belangrijk is voor jou, maar ik merk ook dat ik geen tijd/energie/… heb om nu ja te zeggen op jouw vraag. Ik hoop voor jou dat je een andere oplossing kan vinden.” Dat klinkt toch al een drempeltje lager dan gewoon een “nee”, niet?

Tijd nodig om het één en het ander even af te wegen? Stel dan de beslissing uit, door te zeggen: “Ik ga er eens over nadenken, ik kom er later op terug”.

Succes!

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!