fbpx

The ABC of your health: Quinoa

In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van deze post. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter Q.

Quinoa (uitgesproken als “Kienwa”) speelt vaak de hoofdrol in het verhaal over superfoods en wordt daardoor vaak aangeprezen als hét voedingsmiddel dat je in huis moet hebben, maar is dat ook zo?

Eerst een klein geheimpje: superfoods bestaan eigenlijk niet 😱 Inderdaad! En het is in de EU zelfs verboden om deze term op etiketten te zetten. Net zoals quinoa, worden andere “superfoods” vaak geprezen omwille van specifieke eigenschappen. Onderzoek toont echter aan dat je deze voedingsmiddelen in enorm grote hoeveelheden moet consumeren om er een effect van te ondervinden waarbij het effect dan vaak nog miniem is.

Dit maakt dat quinoa zeker geen deel MOET uitmaken van je voedingspatroon. Het kan wel een gezonde aanvulling zijn op je eetpatroon indien je quinoa lekker vindt. Wist je trouwens dat quinoa eigenlijk geen echte graansoort is? Je eet van de quinoaplant de zaadjes, die wel op graankorrels lijken! Omdat het net wat meer eiwitten bevat dan gewone graansoorten, kan het helpen bij je verzadiging of om aan voldoende eiwitten te komen als je plantaardig eet. Een bijkomend voordeel is dat het geen gluten bevat, interessant voor mensen die aan coeliakie lijden of op een andere manier gevoel zijn voor gluten.
Onthoud dat het daarnaast vooral belangrijk is om een gezonde basis te hebben, waar de Voedingsdriehoek van Gezond Leven een goede leidraad in kan zijn.

Wil je graag quinoa eten? Kies dan bij voorkeur voor Belgische quinoa, zodat de ecologische impact niet te groot is, of voor fair trade quinoa, zodat de (veelal Zuid-Amerikaanse) boeren wel een eerlijk loon ontvangen 👍

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!