fbpx

The ABC of your Health: Rust

In The ABC of Your Health leer je volgens het alfabet iets bij over het onderwerp dat relevant is bij de letter van deze post. Deze keer zijn we toegekomen aan de letter R.

Rust, we snakken er altijd naar, maar toch slagen we er vaak niet in om voldoende rust in te plannen. Soms denken we dat rust inplannen gelijk staat aan een dagje naar de wellness, een massage boeken, een dagje naar zee gaan, etc. Deze evenementen nemen inderdaad veel tijd en ruimte in beslag waardoor het logisch is dat dit niet op regelmatige basis kan ingepland worden. Zo’n zaken vinden dan misschien enkele keren per jaar plaats, terwijl ons lichaam dagelijks rust nodig heeft.

Tijd voor jezelf nemen kan ook betekenen: even in de tuin gaan zitten en je hoofd laten rusten, een ademhalingsoefening doen, een wandeling maken van 15 minuten, duidelijke grenzen stellen voor jezelf en “nee” durven zeggen, rust nemen wanneer je rust nodig hebt. Betekent dat om 21u30 eens naar bed gaan? Dan is dat wat we doen!

Waarom is rust nemen nu zo noodzakelijk? Wanneer we overprikkeld zijn, is het voor onze hersenen heel moeilijk om bewuste keuzes te maken. ‘s Avonds in de zetel denk je al eens sneller “F*ck it, ik zet mij in de zetel met een pak chips ook al weet ik dat ik misschien beter een wandeling zou maken”, maar ben je daarna wel gefrustreerd en begrijp je helemaal niets meer van jezelf 🤯 Wel, dat is zo’n moment dat je duidelijk overprikkeld bent en eigenlijk sneller aan de alarmbel had moeten trekken. Wanneer er te veel spanning in ons lijf zit, kunnen we veel moeilijker beroep doen op ons rationeel brein waardoor niet de beste beslissingen maken 🤷‍♀️ Helemaal normaal dus!

Wat doe je hier nu aan? Wel, probeer eens om dagelijks, zelfs op moment waarvan je het idee hebt dat je het niet nodig hebt, even een momentje van rust en zelfzorg in te plannen. Even naar buiten gaan en je ademhaling controleren of iets anders. Good luck!

Extra tips nodig? Volg dan zeker ook @renjezelfnietvoorbij op Instagram

In 10 stappen naar een gezond gewicht

Wil jij ook een gezond gewicht, maar weet je niet waar te beginnen?
Om je alvast op weg te zetten, schreef ik een gratis e-book!
Vul gauw je gegevens in om het e-book te ontvangen!

Over Jessica

Hey, ik ben Jessica

Nadat ik zelf jarenlang vocht met de weegschaal en met een negatief zelfbeeld, leerde ik houden van mijn lichaam en ontwikkelde ik een gezonde relatie met eten. Omdat ik andere mensen hierbij wilde helpen, schoolde ik me om tot diëtiste en startte ik mijn eigen praktijk. Omdat het mentale stuk ontzettend belangrijk is, volgde ik nadien een 4-jarig postgraduaat tot contextueel gedragstherapeut.

Verlies geen tijd,
maar kilo's

we can do it together

Ja, ik wil de recepten graag ontvangen

Vul hieronder je gegevens in om de receptenbundel in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!

Ja, ik wil op de wachtlijst

Vul hieronder je gegevens in om je vrijblijvend op de wachtlijst te zetten voor het Cut The Crap programma. Je krijgt dan als eerste alle info als er opnieuw een ronde georganiseerd wordt.

Je staat op de wachtlijst!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw afspraak in te plannen!

You've got mail!

Vind je de mail niet meteen terug? Check dan even je spam- of reclamefolder!

Maak je afspraak voor online advies

Wachtlijst Jessica

Jessica neemt momenteel geen nieuwe cliënten aan. Je kan je echter wel op de wachtlijst zetten. We nemen dan contact met je op van zodra je afspraak kan ingepland worden. 

Maak je afspraak voor een duo-intake

Boek nu je gratis proefsessie voor de bodysculptor

Maak een afspraak voor een kind

Ja, ik wil dit gratis E-book

Vul hieronder je gegevens in om het gratis e-book in je mailbox te ontvangen. Vind je de mail niet meteen terug? Check zeker je spam- of reclamefolder!